Vágólapra másolva!
Nyolcgólos vereséget szenvedett az FTC nőikézilabda-csapata a Viborg otthonában a KEK negyeddöntőjének első mérkőzésén, így reménytelen helyzetben várhatja a szombati visszavágót.

Eredmény, női KEK, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Viborg (dán) - FTC-Rail Cargo Hungaria 40-32 (18-14)

A Ferencváros nőikézilabda-csapata rendhagyó módon hétfőn játszotta le európai kupamérkőzését, a fővárosiak a KEK-negyeddöntőjében Viborgban léptek pályára.

A két csapat a legutóbbi négy szezonban harmadszor futott össze egymással. A 2010-11-es KEK-nyolcaddöntőben a dániai 34-33-as vereség után a Fradi úgy jutott tovább, hogy hazai pályán 32-31-re nyert, a mindent eldöntő gólt Zácsik Szandra időn túli hetesből szerezte. A csapat meg sem állt a fináléig, csakúgy, mint egy évvel később, amikor a döntőben várt rá a nagy rivális. A párharc ezúttal is szoros volt, a dabasi 31-30-as siker kicsit vékonynak tűnt, de a magyar együttes idegenben is ugyanennyire nyert, és 62-60-as összesítéssel megvédte címét.

Figyelmeztető jel lehetett, hogy a Fradi az idei szezon során már játszott Dániában, a Bajnokok Ligája-csoportkör első mérkőzésén nagyon komoly, 32-23-as vereséget szenvedett a Midtjylland ellen.

Jól kezdte a meccset a Fradi, vezetett 3-1-re is, de még a félidő közepén 10-9-es hazai előnynél se tűnt úgy, hogy baj lehet. Egyedül Elek Gábor érezte, hogy Tomori gólképtelensége, és a kapusok teljes betlije nem vezethet jóra, a szakember két időkérés alatt is alapos fejmosást tartott, és az első harminc perc 18-14-es Viborg-előnnyel ért véget.

A második félidő elején teljesen összezuhant a magyar csapat, a 37. percre hétre nőtt a hátrány (24-17), Elek Gábor az időkérésnél már azt üvöltötte: "Be vagyunk szarva, agyonveretjük magunkat!"

Így is lett, a hajrára tíz is volt közte, a végén a dánok 40-32-re győztek, ezzel gyakorlatilag el is szállt az esély a továbbjutásra. A visszavágót szombat este rendezik a népligeti Elek Gyula Arénában.