Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre menesztette edzőjét, Zoran Kastratovicot a RK Vardar Szkopje férfikézilabda-csapata. A Barcelonával ikszelő, nagy álmokat dédelgető együttes új trénere Talant Dusebajev lehet.

Váratlanul menesztette edzőjét, Zoran Kastratovicot a RK Vardar Szkopje férfikézilabda-csapata. A montenegrói válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó szakember három hónapja került a szkopjei klub élére, de a szurkolókegy része nem tudta megbocsátani a vezetésnek, hogy elfoglalta a szerb Veselin Vujovic helyét (a szerb tréner nevét minden mérkőzésen kántálja is a Vardar szurkolóinak egy csoportja).

A csapat a Bajnokok Ligájában egy 29-29-es döntetlennel kezdett a tavalyi BL-döntős Barcelona ellen, majd kisebb meglepetésre kikapott 26-24-re a fehérorosz Dinamo Minszk otthonában.

De váratlan meglepetés érte a dél-európai klubcsapatok bajnokságában, a SEHA (South European Handball Association) által szervezett, tizenkét csapatos férfiligában is, ahol az egyetlen kakukktojás, a szlovákiai Tatran Presov 37-34-re legyőzte.

A szombati, Vojvodina ellen aratott 30-21-es győzelem után Szergej Szamszonyenko klubelnök úgy döntött, váltania kell, ezért hétfőre sajtótájékoztatót hívott össze, amely előtt közölte Kastratoviccsal az elhatározását.

Talant Dusebajev Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Hétfőtől nem Zoran Kastratovic a Vardar edzője. Azt hiszem, ő nagyon jó szakember és csodálatos személyiség, de meghoztuk a döntésünket. Ideiglenesen az eddigi segítő, Andon Boskovski veszi át a csapat irányítását, ő dirigálja a csapatot a keddi , Nexe elleni SEHA-mérkőzésen" - mondta Szamszonyenko.

"A szerződésemet a klub kérésére felbontottuk, én ennél többet nem kívánok mondani. Aki több információra kíváncsi, kérdezze az elnököt" - nyilatkozta Kastratovic.

A macedón Dnevnik.mk portál úgy tudja, az egykori Atlético-edző, Talant Dusebajev lehet az utód. A játékosként olimpiai és világbajnok irányító (akit a nemzetközi szövetség kétszer, 1994-ben és 1996-ban is a világ legjobbjának választott), edzőként háromszoros Bajnokok Ligája-győztes tréner a madridi klubja nyári megszűnése óta munkanélküli.

Mellette szól, hogy Szamszonyenko nagy csapatot szeretne építeni, ehhez pedig világklasszis edző dukál. Ráadásul a Vardart erősíti fia, Alex is, aki tavaly spanyol gólkirály volt, majd ugyan az Atléticóhoz szerződött, de a klub csődbe jutása miatt nem dolgozhatott még együtt édesapjával.

Indira és Zoran Kastratovic Forrás: Petr Stojanovski/Eurohandball.com

Nagy kérdés, lesz-e bármilyen folytatása Kastratovic menesztésének, a szakember felesége, Indira irányítja ugyanis a Vardar Szkopje női csapatát.