Vágólapra másolva!
Három játékossal erősített az Érd nőikézilabda-csapata, amely a veszprémi Schatzl Nadine mellett szerződtette a legutóbbi Európa-bajnokság bronzérmes magyar válogatottjában is szerepelt Triscsuk Krisztinát (Fehérvár) és Klivinyi Kingát (Vác).

"Nagyon szerettem volna ismét Szabó Edinával dolgozni, hiszen még a fehérvári időkből ismerjük egymást. Ő adott nekem lehetőséget, mind a ketten tudjuk, mire számíthatunk a másiktól. Mivel korábban csak az EHF-kupában és KEK-ben volt alkalmam játszani, nagy reményekkel vágok neki a Bajnokok Ligája-sorozatnak. Szerintem annak a csapatnak van esélye bármit is elérni egy nemzetközi kupában, amelynek a játékosai hisznek magukban" - jelentette ki Triscsuk Krisztina.

Klivinyi Kinga úgy érezte, négy év váci szereplés után ideje volt a váltásnak. "Az, hogy idén a Bajnokok Ligájában is indulhatunk, az játékosként óriási lehetőség számomra. Reméljük, olyan eredményt érünk majd el, amelyre mindannyian büszkék lehetünk" - mondta.

Schatzl Nadine, Klivinyi Kinga és Triscsuk Krisztina Forrás: ÉTV-Érdi VSE

Schatzl Nadine öt év után döntött úgy, hogy új csapatban folytatja pályafutását. "Úgy éreztem, szükségem van új kihívásokra, új társaságra, új városra, új feladatokra. Itt a társaság tetszett a legjobban, nem tartok attól, hogy ne tudnék majd beilleszkedni" - nyilatkozta.

A csapat idén ismét nemzetközi kupában indul, a tavalyi EHF-kupa-szereplés után ezúttal a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezd. Szabó Edina vezetőedző kijelentette, három éve, amikor a csapathoz érkezett, úgy kezdett neki a munkának, hogy egy profi, értéket képviselő, eredményeit tekintve az elitbe tartozó együttes álljon fel.

"A célunkat elértük, de újabb nagy terveket szövögetünk, amelyekben nagyon számítunk az új játékosokra is. Schatzl, Klivinyi és Triscsuk jelentős erősítést jelent" - mondta.