Vágólapra másolva!
Magyar nőikézilabda-válogatott első külföldi szövetségi kapitányaként Karl Erik Böhn bronzérmet nyert a szerbiai Európa-bajnokságon. A szakember elmondta, a magyar csapat különleges, és boldog, hogy olyan emberrel dolgozhat együtt, mint segítője, Siti Beáta.

"Büszke vagyok a csapatomra, csodálatos, amit a lányok elértek. Amióta átjöttünk Belgrádba, azt mondtam, érmet akarok nyerni. Az elődöntő nem sikerült, ott nem volt esélyünk, de most nagyszerűen küzdött a csapat" - nyilatkozta a norvég szakember a Nemzeti Sportnak.

Böhn szerint nem skandináv, hanem magyar mentalitásról kell beszélni, ez vezetett a szerbek elleni, hosszabbításban elért győzelemhez. "A mostani norvég válogatotté a világ legjobb kapusa, meg egy életveszélyes beállós, aki bármilyen meccset el tud dönteni, de amúgy nem különleges csapat. Ez a magyar válogatott viszont az, a mentalitásának is köszönhetően."

A kapitány azt mondta, az Eb után hazatér Norvégiába és rendbe teszi a magánéletét. A szakember és eddigi élettársa, a Győr beállósa, Heidi Löke hetekkel ezelőtt szakított egymással, de a norvég klasszis megállapodásuk ellenére nem az Eb után, hanem éppen a magyar-norvég elődöntő előtt kürtölte világgá a hírt.

Böhn nagyon boldog, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség, a menedzserei és a néhány szurkolók bízott benne. "És bízott bennem a stábot és a csodálatos másodedzőm. Siti Bea nélkül sehol sem lennék, minden reggel elcsodálkozom, milyen szerencsém van, hogy ilyen emberrel dolgozhatom.