Vágólapra másolva!
Nagyon büszke játékosaira Karl Erik Böhn szövetségi kapitány, miután a magyar nőikézilabda-válogatott bronzérmet nyert a szerbiai Európa-bajnokságon. A szerbeket hosszabbítás után 41-38-ra legyőző csapat legjobbja, Rédei-Soós Viktória élete mérkőzését játszotta, Szekeres Klára büszkeségről beszélt, Vérten Orsolya pedig azt mondta, nagyon bízott a társakban.

Hetvenperces csatában nyert Eb-bronzot a kéziválogatott

Az élő közvetítés

"Nagyon büszke vagyok a játékosaimra azért, amit ezen a tornán és a bronzmérkőzésen is mutattak. Fantasztikus csata volt a mai, az a csapat nyert, amelynek a kapusa előbb kapta el a fonalat a hosszabbításban. Tipikus bronzmeccs volt, sok góllal" - nyilatkozta Karl Erik Böhn szövetségi kapitány, aki elérzékenyülve fogadta, hogy a magyar játékosok a levegőbe dobálták.

Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Rédei-Soós Viktória azt mondta, ez volt élete mérkőzése: "A norvégok elleni vereség után is tudtuk, hogy erősek vagyunk, és most megmutattuk, hogy a szerbek ellen saját közönségük előtt is tudunk nyerni."

Tomori Zsuzsa szerint nem kétsége, melyik volt a jobb csapat. "Nagyon együtt volt a csapat, az sem zavart minket, hogy a szerbek a legvégén egyenlítettek. A hosszabbításban is volt olyan, aki képes volt gólt dobni közülünk. És a végén a jobb csapatnak volt szerencséje."

Forrás: AFP/ANdrej Isakovic

"Bíztam benne, hogy nem esünk kétségbe, amikor a végén jött az egyenlítés. Összeszedtük magunkat, fejben is ott voltunk a hosszabbításban. Nagyon bíztam magunkban, és az egész tornán mutatott teljesítményünknek is örülök" - tette hozzá Vérten Orsolya.

"Élvezetes meccs volt belülről is, sok góllal. Büszke vagyok a csapatra. Az akarat döntötte el a bronzérem sorsát. Tudtuk, hogy extrát kell nyújtanunk, ha éremmel akarunk hazamenni" - vélte a háromgólos Szekeres Klára.

Görbicz Anita annak örült, hogy a válogatottnak sikerült két vereség után is összekapnia magát. "Mindig volt valaki, aki új lendületet adott a csapatnak. Sajnos, sokáig nem jól védekeztünk és a kapusok sem jeleskedtek, ám Kissnek a hosszabbításban már remekül ment. Rédei-Soós is parádés volt, őt mindenképpen ki kell emelni."

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A szerbek kapitány Sasa Boskovic kiemelte, az egész tornán remekül játszott válogatottja, éppen emiatt sajnálja, hogy nem tudtak érmet szerezni saját szurkolóik előtt. "Most egy picivel szerencsésebbek voltak a magyarok" - mondta keserűen.