Vágólapra másolva!
A Győr és a Dunaferr nőikézilabda-csapata is a döntő küszöbén áll a Bajnokok Ligájában, illetve az EHF-kupában. A győriek az első meccsen a világbajnokokkal felálló orosz Zvenyigorod otthonában nyertek 25-23-ra, ráadásul a világ egyik legjobb irányítójának tartott Görbicz Anita nélkül, míg a dunaújvárosiak 27-23-ra verték a spanyol Itxako-Navarrát.

A friss Magyar Kupa-győztes ETO-ban Görbicz már edz súlyos sérülése után, az elődöntő vasárnapi visszavágóját azonban minden bizonnyal még kihagyja.

"Kettős intenzitással készültünk az oroszországi mérkőzésre, ráadásul Görbicz Anita kiesésével strukturális változtatásokra is szükségünk volt. Sokszor kritizálnak bennünket, hogy egyszemélyes csapat vagyunk, most a lányok Anitáért is küzdve bebizonyították, hogy egymást segítve világklasszis együttest alkotnak" - nyilatkozta Konkoly Csaba az Eurohandball.com oldalon.

A szakvezető elmondta, tudja, hogy a továbbjutás két mérkőzésen dől el, s a kétgólos előny percek alatt semmivé válhat, akár hazai pályán is.

"Nagyon számítunk szurkolóinkra, akik többször bizonyították már, hogy képesek csodálatos atmoszférát teremteni, s nagy nyomást gyakorolni az ellenfélre. Teljes koncentrációval, jó taktikával, s a múlt hétvégén látott hibákat elkerülve ki kell használni ezt az előnyt."

Trefilov kórházban
A Zvezda honlapja szerint lehetséges, hogy nem utazik el Győrbe az orosz csapat vezetőedzője, Jevgenyij Trefilov. A nőikézilabda-válogatott világbajnok szakvezetőjét csütörtök reggel 6 órakor súlyos vesekőpanaszokkal szállították kórházba, így várhatóan nem utazhat el a győri összecsapásra.

A másik ágon az orosz Lada Toljatti odahaza 31-28-ra nyert Németh András Tóth Tímeát és Kirsner Erikát is felvonultató osztrák együttese, a Hypo NÖ ellen.

BL, elődöntő, visszavágó:
Győri Audi ETO KC - Zvezda Zvenyigorod (orosz) 16.15 (az első mérkőzésen: 25-23)
v.: Alin-Sergiu Cirligeanu, Gheorghe Bejenariu (román)

Az EHF-kupa elődöntőjének első felvonásán a Dunaferr nem játszott jól, viszont remekül hajrázott és nyert négy góllal. Ha a magyaroknak nem lesz hosszú kihagyásuk Estellában, akkor bekerülnek a fináléba.

"Az első mérkőzésen harminc ziccert dolgoztunk ki, ám a helyzetkihasználás nem volt megfelelő. Az átlövések terén is voltak hiányosságaink. A Navarra védekezésben, agresszivitásban az első félidőben felülmúlt bennünket. Fordulás után viszont feljavult a kapusteljesítményünk, és mi is keményebben védekeztünk. Ezért ezen a héten az edzéseken az agresszív játékot, a kemény ütközéseket gyakoroltuk. Szeretnénk a visszavágó mérkőzés elején ezzel a stílussal meglepni a házigazdákat" - nyilatkozta Imre Vilmos vezetőedző a Dunaújvárosi Hírlapban.

A másik párharcban a dán Ikast 37-31-re győzte le az orosz Dinamo Volgogradot.

EHF-kupa, elődöntő, visszavágó:
Itxako-Navarra (spanyol) - Dunaferr 18.00 (az első mérkőzésen. 23-27)
v.: Andrej Gusko, Szergej Rjepkin (fehérorosz)

EHF-kupa: négy góllal nyert a Dunaferrhttp://www.origo.hu/sport/kezilabda/20080420-kezilabda-bl-gorbicz-nelkul-is-iskolazott-az-eto.html?pIdx=1