Vágólapra másolva!
Súlyos sérülése után már ott volt csapata szerdai edzésén Görbicz Anita, igaz egyelőre még Cseh Zsolt gyúró felügyeletével külön mozgott. A Győri Audi ETO KC világklasszis irányítója a Magyar Kupa döntőjében szenvedett részleges bokaszalag-szakadást, s kihagyta a Zvezda Zvenyigorod elleni Bajnokok Ligája-elődöntőt is.

Görbiczen kívül a csapatból mindenki egészséges és játékra kész, s izgatottan várják a vasárnapi BL-visszavágót.

"Kint Görbéért is játszottunk, ha nem tud játszani, akkor ez így lesz vasárnap is. Hogy mi lesz a visszavágón? Nyernünk kell, s szerintem nyerünk is. Már csak Anita miatt is, hogy a BL-döntőben már játszhasson" - nyilatkozta a klub honlapján Ana Dokic, aki egyelőre csak azt árulta el, hogy külföldön folytatja pályafutását. (Információnk szerint a horvát Podravka, esetleg a montenegrói Buducnost lehet a befutó.)

A vezetőedző Konkoly Csaba megerősítette, hogy egyelőre még nem tudni játszhat-e Görbicz Anita a Zvezda ellen, de az biztos, hogy az egészségét nem fogják kockáztatni.

"Az oroszországi találkozón mindenki megtette a magáét és Anitáért is küzdöttek a lányok. Nyertünk, de még nem jutottunk tovább. Úgy készülünk, mintha mi lennénk kétgólos hátrányban. Nem szabad elhinnünk, hogy már döntősök vagyunk. Kint a védekezésünkkel megleptük az oroszokat, és persze Pálinger, valamint Bradeanu is kiemelkedőt nyújtott. Egészen biztos, hogy Trefilov mester már új lépéseken, variációkon töri fejét, mi ezekre igyekszünk felkészülni, sőt talán újra meglepni őt és csapatát. Az Andrjusina, Poltorackaja párostól biztosan többet láthatunk majd, mint Csehovban, de mindenképpen győzni szeretnénk. Szurkolóink nagy segítséget nyújthatnak ebben" - mondta a vezetőedző.