Vágólapra másolva!
A várakozásnak megfelelően gólzáporos magyar győzelemmel kezdődött a női vízilabdázók olimpiai selejtezőtornája Imperiában, ahol Godova Gábor csapata a B betűjelű hatosban 22-1-re verte a csehek legjobbjait a nyitónapon

Eredmény, B csoport:
Magyarország - Csehország 22-1 (5-0, 6-0, 6-1, 5-0)
a magyar góldobók: Valkay Á. 5, Pelle, Szremkó, Primász, Drávucz 3-3, Stieber, Kisteleki 2-2, Takács 1.

Rögtön az első támadásból gólt szerzett Godova Gábor együttese: Szremkó Krisztina egy emberelőnyös helyzetet értékesített, aztán meg sem állt háromig az első negyedben. A folytatásban is megmutatkozott a két együttes közötti nagy tudáskülönbség, nem véletlen, hogy a csehek a második játékrész végéig sem találtak Horváth Patrícia kapujába, miközben a magyar csapatból egyre többen iratkoztak fel a góllövőlistára.

A találkozó felénél már 11-0-ra vezettek Stieber Mercedesék. A csehek első - és egyetlen -találata 13-0-nál született meg. A 21 gólos győzelemnek a csoportbeli körmeccsek zárultakor még nagy jelentősége lehet.

A két, egyformán hatcsapatos csoportból az első helyezettek közvetlenül a legjobb négy közé jutnak, s a másodikok és harmadikok keresztbejátszásának győztesei csatlakoznak még az elődöntős társasághoz. A pekingi olimpián az első négy válogatott lehet ott.

A magyar nemzeti együttes következő ellenfele hétfő 17 órától Kanada válogatottja lesz, amely a spanyol csapat mellett az egyik legfőbb rivális a csoportban.

Az 1. forduló további eredményei:
A csoport:
Németország - Brazília 11-7
Görögország - Puerto Rico 15-6
Olaszország-Oroszország 7-7 - az A csoport nyitónapi rangadóján nem bírt egymással a legutóbbi Eb-n ezüstérmes házigazda együttes és a kontinensbajnok orosz csapat

B csoport:
Spanyolország - Kazahsztán 13-9
Kanada - Kuba 9-5