Vágólapra másolva!
Vasárnap Franciaországban elkezdődik a 18. nőikézilabda-világbajnokság, s Pálinger Katalin, a magyar válogatott világklasszis kapusa reméli, az első néhány mérkőzés elég lesz ahhoz, hogy védekezésben is "felkeményedjen" a csapat a vébé szintjére. A győri játékos az [origo] kamerája előtt elmondta, amíg van esély, addig az aranyérem a cél.

"Sohasem volt gond a hangulati dolgokkal, jól együtt van a csapat, s mivel keveset készülhettünk együtt, még nem unjuk egymást" - viccelődött Pálinger Katalin, a Győri Audi ETO KC válogatott kapusa.

"Egységesek vagyunk, remélem, ez megmutatkozik majd a mérkőzéseken is."

A világklasszis hálóőr elmondta, támadásban nem lehetnek problémák, a védekezés pedig reméli, az első pár mérkőzésen összeáll.


"Olyan játékossokkal rendelkezünk, hogy támadásban egyszerűen nem lehet gond. Klasszisaink bármilyen helyzetből gólt tudnak dobni. Védekezésben azonban még mindig fejlődni kell, úgy gondolom, ezen sok fog múlni. Remélem, mindenki fel tud nőni a feladathoz. Elsődleges cél: agresszívabbá tenni a védekezést. Az első pár meccs jó lesz ahhoz, hogy 'felkeményedjünk' a vébé szintjére.

Pálinger nem titkolta célját sem: "Amíg van esély, az aranyérem a cél, arra készülünk."