Vágólapra másolva!
Győzelemmel kezdte a címvédő San Antonio Spurs az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 2007/2008-as szezonját. A legutóbbi kilenc idényben négy bajnoki címet nyert Spurs hazai pályán magabiztosan, kilenc ponttal győzte le a Portland TrailBlazers együttesét.

A San Antonio végig kiegyensúlyozottan játszott, talán csak a harmadik negyedben volt kisebb megingása, ám győzelme nem forgott veszélyben. A Spurs legjobbjának Tim Duncan bizonyult, aki 24 ponttal és 13 lepattanóval segítette együttesét, amelyben Tony Parker 19, míg Manu Ginóbili 16 pontig jutott.

A nyitónap másik két mérkőzésén a Utah Jazz és a Houston Rockets is idegenben nyert. Utóbbi együttes a Los Angeles Lakers pályáján tudott győzni két ponttal annak ellenére, hogy a hazaiak szupersztárja, Kobe Bryant 45 pontig jutott.

A végig kiélezett kaliforniai mérkőzésen - amelyen a hazai közönség füttyel "köszöntötte" az elvágyódó Bryantet, majd a meccs végén ovációval búcsúztatta - a Lakers 29 éves klasszisához csupán a Utahtól szerződtetett Derek Fisher (17 pont) tudott felnőni, míg a másik oldalon a két nagy sztár, a 30 ponttal záró Trac McGrady és a 25 pontot és 12 lepattanót szerzett Jao Ming mellett Mike James (13 pont) és Shane Battier (11 pont) is elfogadható produkciót nyújtott.

A legkevesebb izgalmat az oaklandi mérkőzés tartogatta, ugyanis a vendég Utah Carlos Boozer (35 pont, 15 lepattanó) vezényletével az első negyed után szinte átgázolt a hazai Golden State Warriorson.

Eredmények:
San Antonio Spurs - Portland TrailBlazers 106-97
Los Angeles Lakers - Houston Rockets 93-95
Golden State Warriors - Utah Jazz 96-117