Vágólapra másolva!
Az Alba Volán-FeVita hivatalosan fellebbezett a Magyar Jégkorong Szövetség elnökségénél, mert a székesfehérvári klub szerint a DAC-Invitel elleni, október 28-ai bajnoki mérkőzésen szabályszerűen szerepelt három játékosa, ezért szeretné visszakapni a versenybíróság által múlt pénteken elvett három pontot.

Id. Ocskay Gábor, az Alba Volán menedzsere elmondta, hogy már megküldték a fellebbezést az elnökségnek. A testület elvileg november 30-án ülne össze legközelebb, azonban vasárnapra rendkívüli ülést kérnek, ugyanis az alapszakasz végeredményét befolyásoló összecsapások következnek a jövő héttől.

"Gyorsan le kellene zárni az ügyet, mert november 22-én Alba Volán-Újpest bajnoki találkozó szerepel a programban" - jegyezte meg Ocskay.

A kérvényt az MJSZ elfogadta, és a versenybizottság vasárnap 16 órakor ül össze a Megyeri úton, a nemzetközi torna zárónapján.

A versenybíróság múlt pénteken azért semmisítette meg a pályán 2-1-es Alba Volán-sikert hozó bajnoki meccs végeredményét és adta a három pontot a Dunaújvárosnak, mert úgy ítélte meg, hogy a fehérváriak három légiósa, Ondrejcik, Buril és Holéczy jogosulatlanul lépett jégre, hiszen igazolásukból hiányzott az érvényességet igazoló pecsét.

A múlt pénteki találkozó egyben Interliga-összecsapás is volt, ebben a vonatkozásban azonban a három érintettnek érvényes versenyengedélye van. Így bekövetkezett az a furcsaság, hogy az összecsapásnak két győztese létezik: a bajnokit 5-0-s összesítéssel a DAC-Invitel, az Interliga-rangadót 2-1-re az Alba Volán-FeVita nyerte.