Vágólapra másolva!
Magyar szempontból nagyon rosszul alakult a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének hétfői, bécsi sorsolása: a Fotex KC Veszprém a spanyol FC Barcelonával, a Pick Szeged pedig a címvédő francia Montpellier-vel került párba. Az első mérkőzést a csoportküzdelmek során százszázalékos veszprémiek idegenben, míg a kvartettjükben másodikként záró Tisza-partiak hazai környezetben játsszák. Az időpontok: december 13/14., illetve 20/21.

Az FC Barcelona korábban a kontinens egyeduralkodója volt, bár már nem annyira veszélyes, még mindig az elitgárdák közé tartozik, Nagy László személyében magyar légiósa is van. A B csoportban a német SC Magdeburg mögött végzett, a hat mérkőzésből négyet megnyert csupán a német gárdától kapott ki idegenben (28-26) és aotthon ikszelt az izlandi Haukar Hafnarfjördurral (27-27).

A BL előző kiírásának győztese, a Montpellier magabiztosan nyerte meg a D csoportot a spanyol Ademar Leon előtt, az öt győzelem mellett egyedül az ibériaiak otthonában kapott ki (35-29). A Szegednek bravúrra lesz szüksége a továbbjutáshoz.

Hajnal Csaba, a Fotex ügyvezető elnöke kitért arra, hogy a spanyolországi összecsapás eredményének függvényében "erőltetik" majd Perez Carlos visszatérését. A kubai származású, már magyar állampolgárságú átlövő jelenleg súlyos Achilles-sérülése után lábadozik, s normális esetben csak januárban lenne teljes értékű harcos. Ha viszont állapota gyorsabban javul a vártnál, és nagy szükség lenne szereplésére, akkor akár már a december 20-i vagy 21-i visszavágón bevethető.

A BL-nyolcaddöntők párosítása:
SC Pick Szeged - Montpellier HB (francia)
FC Barcelona (spanyol) - Fotex KC Veszprém
B.M. Ciudad Real (spanyol) - Chambery Savoie HB (francia)
Skjern Handball (dán) - SC Magdeburg (német)
C.BM. Ademar Leon (spanyol) - Celje Pivovarna Lasko (szlovén)
SG Flensburg-Handewitt (német) - Kolding KIF (dán)
Pfadi Winterthur (svájci) - RK Zagreb (horvát)
Prule 67 Ljubljana (szlovén) - TBV Lemgo (német)