Vágólapra másolva!
Nemcsak Magyarországon, hanem Dániában is nagy port vert fel Anja Andersen nyilatkozata. A Slagelse nőikézilabda-csapatának vezetőedzője a Dunaferr elleni 27-22-es vereséget követő hazaérkezéskor azt nyilatkozta, az EHF-kupa döntőt vezető ukrán játékvezetőket lefizette a magyar klub, hogy ellenük fújjanak.

A BT Sport riportját követően a klub elnöke, Bjarne Stenbaek is szót kért, s elmondta, valami fatális félreértésről lehet szó, a szakvezető ugyanis cáfolja, hogy ezekkel a vádakkal illette volna a Sal, Konoplasztij kettőst. Az egyik dán televízióban megszólalt a játékvezetők képviseletében a férfi-világbajnokságon is szereplő Jan Boye is (ő Bjarne-Munk Jensennel vezet mérkőzéseket).

"Nagyon nehéz bármit is mondani egy ilyen nyilatkozat után. Mindkét csapatnak és országnak vezettem már mérkőzést, s kijelenthetem, soha nem fogadtam el nagyobb ajándékot, csak a nekem járó fizetést. Nem arról van szó, hogy néhány üveg bort vagy pólót nem kaptunk, de ennél többet soha - ezt is csupán a találkozót követő banketten" - nyilatkozta Boye.

A Dunaferr női együttese teljes csapattal készülhet a visszavágóra, s hogy a harci kedv se csillapodjon, arról a Herz-FTC elleni, keddi bajnoki gondoskodhat. Az előzetes várakozásokkal ellentétben minden bizonnyal nem tartalékosan lép pályára a bajnokcsapat, amely így komoly erőpróbának is felfoghatja a Kőbányai úti hatvan percet.

A csapat egyébként a tervek szerint pénteken délután repül el Koppenhágába, majd a szombati mérkőzést követően vasárnap déltájt érkezik vissza Ferihegyre.