Vágólapra másolva!
Anja Andersen, a Slagelse nőikézilabda-csapatának szakvezetője szerint az ukrán Sal, Konoplasztij bírókettős okolható amiatt, hogy csapata ötgólos vereséget szenvedett a Dunaferr elleni EHF-kupa döntő első mérkőzésén. Szerencsére a Bajnokok Ligája fináléjában senki sem kárhoztatta a játékvezetőket, a Kékes testvérek remekül helytálltak a Valencia-Ljubljana mérkőzésen.

Korrupt volt a bíráskodás - állítja Anja Andersen a Slagelse nőikézilabda-csapatának vezetőedzője a dán lapokban. A szupergárda az EHF-kupa döntőjében sima, 27-22-es vereséget szenvedett Dunaújvárosban, s a szombati zakótól még mindig nem józanodott ki. Csakúgy, mint a dán sajtó. A BT Sport című internetes újság "Fájdalmas győzelem" címmel számol be a találkozóról, s az ominózus vád Anja Andersen részéről is itt található.

"Tudtuk, hogy a hazai pálya nem számunkra jelent majd előnyt, de nem hittem volna, hogy ekkora különbség lesz a bíráskodásban. A kulisszák mögött valami nem stimmelt. Csak azt mondhatom, csalódott vagyok. Ezek után csak azt remélem, a visszavágón fair játékvezetésben lesz részünk" - mondta a hajdani extraklasszis, edzőként azonban néha szurkoló módjára viselkedő Andersen.

A szakvezető azt is reklamálta - lehet, jogosan -, hogy a Dunaferr egyetlen kiállítást sem kapott a találkozó során. "Az ötgólos hátrány nem sok, azért dolgozunk egész héten, hogy megtaláljuk a megfelelő taktikát a magyarok ellen."

A szombati, farumi visszavágón (20.00, tv: m2) egyébként a német Reiner Methe, Bernd Methe kettős fúj majd, reméljük, nem a dán-német barátság jegyében.