Vágólapra másolva!
A legerősebb összeállításban lép pályára a Dunaferr és a vendég dán Slagelse a nőikézilabda EHF-kupa döntőjének első, szombaton 16.15 órakor kezdődő mérkőzésén. Mindkét gárda már megnyerte hazája bajnokságát, és most újabb siker kapujában áll, de csak az egyikük lehet boldog a jövő szombati visszavágó után.

A Dunaferr a 4500 férőhelyes jégcsarnokban fogadja a világklasszisokkal felálló riválisát, s garantált a teltház. Hogy ne legyen olyan forróság, mint volt a Győr elleni keddi bajnokin, a szervezők hőszigetelővel lefedték a tetőt, és több helyre függönyt raktak.

A Slagelse már csütörtök este Dunaújvárosba érkezett, és péntek délelőtt edz a helyszínen. "Nagyon nehéz dolgunk lesz. Türelmesen, a lehető legkevesebb hibával kell játszanunk, mert a dánok minden megingást könyörtelenül kihasználnak. Bízom benne, olyan eredményt érünk el, hogy lesz esély a végső győzelemre. De biztos, hogy a kupa sorsa Dániában dől el" - mondta Kiss Szilárd edző.

A dunaújvárosiak már számos sikert értek el a nemzetközi klubtornákon: 1995-ben KEK-et, 1998-ban EHF-kupát, 1999-ben pedig Bajnokok Ligáját és Szuperkupát nyertek. Ezzel szemben a Slagelse az utóbbi években erősödött meg, több olimpiai, világ- és Európa-bajnokot, s más nemzetközi klasszist (például Nielsen, C. Andersen, Melgaard, Hansen, Larsen, Hundvin, vagy az osztrák Fridrikas) igazolt, és jövőre már BL-résztvevő lesz. A vezetőedzője a sportág legendás alakja, a nemrégiben visszavonult Anja Andersen.

A Dunaferr ezt az idényt a BL-ben kezdte, de a 16 közé jutásért rendezett októberi párharcban a spanyol Ferrobus Mislata a két meccs összesítésében egy góllal jobbnak bizonyult. Idegenben 27-20-ra kapott ki, míg otthon "csak" 31-25-re nyert a magyar együttes.

A Slagelsének van "magyar" múltja: az EHF-kupa nyolcaddöntőjében a Debrecent búcsúztatta úgy, hogy a hajdúságiak - jól megérezve, hogy semmi esélyük sincs - lemondtak pályaválasztói jogukról. Február 15-én 38-23, egy nappal később 42-29 lett a végeredmény.