Vágólapra másolva!
Érdekes hírrel rukkolt elő a boldnyt.com című dán kézilabdaszaklap, amelynek információi szerint a dán kézilabda-bajnokság másodosztályának nyugati csoportjában listavezető HS Nord együttese komoly erősítéseket fontolgat, s ennek keretében szeretné szerződtetni a Herz-FTC olimpia és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok átlövőjét, Farkas Ágnest.

A csapat jelenleg 38 pontjával vezeti csoportját, jobb gólkülönbségével megelőzve a Team Esbjerg gárdáját és a jócskán lemaradó Skjern Handboldot. A klub vezetői biztosak abban, hogy az együttes jövőre a legjobbak között szerepel, ennek megfelelően kezdték meg a tárgyalásokat.

Már elkötelezte magát a gárdához a Viborg orosz beállósa, Natalija Gyerjugina. A 32 éves játékos korábban 139-szer szerepelt hazája válogatottjában, s majdnem kétszázszor öltötte magára a Viborg zöld mezét. A hétszeres dán bajnok, EHF-kupa győztes (1999), olimpiai bronzérmes (1992), világbajnok (1990) kézilabdázó mellett a másik nagy fogás Nodjialem Myaro lehet. A csádi születésű, francia válogatott átlövő az Ikasttól érkezhet kölcsönbe a következő szezonra.

A boldnyt.com szerint a harmadik jelölt Farkas Ágnes, akinek elveszítésével jócskán meggyengülne a Fradi, hiszen Siti Eszter már aláírt az FCK csapatához.

A HS Nord kerete:
kapusok: Mette Hyldgaard, Nina Dam Madsen, Jane Petersen
mezőnyjátékosok: Kristina Haugaard, Christina Hansen, Susanne Kristiansen, Charlotte Stausholm, Louise Mortensen, Maren Villabo, Mia Engström, Helle Secher, Rikke Nielsen, Anniken Solberg, Charlotte Larsen, Mathilde Sorensen, Trine Overgaard, Signe Haagensen, Bettina Nielsen, Anne Korbo.