Vágólapra másolva!
A Magyar Jégkorong Szövetség értesítette a Budapest Sportaréna üzemeltetőjét: a csarnok alkalmas az április 15. és 21. között sorra kerülő divízió I-es világbajnokság megrendezésére.

Az aréna első sporteseményének előkészületeivel kapcsolatban a múlt héten tartottak a hokis szakemberek helyszíni szemlét, s tapasztalataikról hétfőn tájékoztatták az érdekelteket. Kovács Zoltán, a hazai szövetség főtitkára már arról nyilatkozott, hogy március 15-e után kezdik árusítani a jegyeket és a bérleteket a magyar csapat mérkőzéseire, míg a többi találkozó várhatóan ingyen tekinthető meg.

Az Aréna Üzemeltető Rt. vezérigazgatója, Dominique Fondacci bizakodó: "A terem elkészült, és bármilyen kulturális vagy sportesemény lebonyolítására alkalmas." Salbert Ferenc, az rt. marketingmenedzsere megjegyezte: az átvételt végző 42 bizottság közül néhány találhat ugyan egy-két kisebb hibát, de ezek gyorsan kijavíthatóak.

Kérdéses a Budapest Aréna átvétele/itthon/20030224bouygues.html

Fondacci a létesítmény megnyitójáról, a március 13-16. közötti eseménysorozatról (az első napon pop-rock-, a másodikon komolyzenei, a harmadikon ünnepi, a negyediken egy kombinált program lesz) tartott sajtótájékoztatón kiemelte: március 16-án politikusok közreműködésével teremlabdarúgó-mérkőzésre, majd díjátadó gálára kerül sor.

A termet várhatóan függönnyel választják ketté, egyik felén előkészítik a tavalyi sportsikerek főszereplői tiszteletére rendezendő mintegy 700 személyes esti összejövetelt, a másikon pedig kora délutánig pattoghat a labda, s az itteni játékot a közönség ingyen nézheti meg.

A Budapest Sportaréna március 13-án nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.