Vágólapra másolva!
Június közepen oda-visszavágós párharcban Macedónia lesz a magyar férfikézilabda-válogatott ellenfele. A vb-hatodik együttes a 2004-es, szlovéniai Európa-bajnokságra szeretné kvalifikálni magát, ehhez azonban még meg kell nyernie a selejtezőt Dragan Zdravkovski tanítványai ellen. A macedón tréner szerint a magyar csapat az esélyesebb.
A macedón keret

kapusok: Petar Misovski (Vardar Vatrostalna), Petar Angelov (Pelister), Borko Ristovski (Makedonija)
mezőnyjátákosok: Zlatko Dimitrovski (Pelister), Stefce Alusovski (Vardar Vatriostalna), Aleksandar Jovic (Vardar Vatrostalna), Vlatko Temelkov (Pelister), Kiril Atanasovski (Vardar Vatrostalna), Ace Jonoski (Pelister), Vlatko Mitkov (Pelister), Laze Majnov (Vardar Vatrostalna), Rade Stojanovic (Trebnje, szlovén), Branislav Angelovski (Pfadi Winthertur, svájci), Kiril Lazarov (Fotex-Veszprém, magyar), Goran Kuzmanovski (Pallamano Saccia, olasz), Mite Stoilov (Zagreb, horvát), Vanco Dimovski (Vardar Vatrostalna), Igor Kotevski (Makedonija).



Hasonlóképpen vélekedett kollégája, Dragan Zdravkovski is, aki a Dnevnik című napilapnak a következőt nyilatkozta: "Nem vagyok túl boldog, de igazán csalódott sem. Magyarország nagyon erős ellenfél, de korántsem annyira, mint amilyen Franciaország, Spanyolország vagy Horvátország lett volna. Ami az esélyeket illeti: a magyaroknak 55, nekünk 45 százalék a sanszunk, de reménykedem, hogy sikerül bejutnunk a szlovéniai Eb tizenhatos mezőnyébe."

A macedón együttes az utóbbi időben komoly átalakuláson és fiatalításon ment keresztül, a nagy öreg, Pepi Manaszkov már visszavonult, helyét a Fotex-Veszprém átlövője, Kril Lazarov vette át. A világbajnoki selejtezőkön a macedónok úgy jutottak tovább, hogy idegenben mind a görögöktől, mind a bosnyákoktól kikaptak, majd a mindent eldöntő playoff-mérkőzésen Izlandtól szenvedtek két vereséget. A csapat legeredményesebbje minden összecsapáson Lazarov volt, aki Izlandnak például huszonöt gólt dobott. Az Európa-bajnoki előselejtezőkön Lettország és Bulgária nem okozott gondot, Svájc viszont kétszer is legyőzte az együttest. A csapat javarészt a hazai bajnokságra épül, Lazarov mellett Stojanovic (Trebnje - szlovén), Angelovski (Winthertur - svájci), Kuzmanovski (Pallamano Saccia - olasz) és Stoilov (Zagreb - horvát) légióskodik, míg Ivan Markovski (Zagreb), és Naumce Mojsovski (Pelister) lábtörés miatt nem lehet a keretben.

63 milliót kapnak a kézisek az olimpiára/sport/csapat/kezilabda/2003020363milliot.htmlVb-hatodik a válogatott/sport/csapat/kezilabda/20030202vbhatodik.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

"Nagyon jönnek fel a macedónok, a jó utánpótlásra kiváló példa Lazarov, aki a Fotexben is remekel. A rutinunkat és a tapasztalatunkat kell kihasználni, no meg azt, hogy ez a selejtező, aztán az Eb is az olimpiai felkészülés része. Picivel esélyesebbek vagyunk, ha nem sérülnek meg kulcsembereink, akkor továbbjuthatunk" - mondta Skaliczki László szövetségi kapitány.

Pincési László

Macedónia az ellenfél a selejtezőben/sport/csapat/kezilabda/20030202vbhatodik.html?pIdx=1