Társoldalunk:

Sztárjai nélkül várja a Viborg a Herz-FTC-t

Csoportrangadót vív a Herz-FTC nőikézilabda-csapata vasárnap a Bajnokok Ligájában, amikor is a szintén százszázalékos Viborg otthonában lép pályára. A Fradi egy súlyos, újvárosi vereséggel érkezik, míg a dánoknál több világklasszis hiányzik a csapatból.

Forrás: ORIGO
Kirsnerékre nehéz feladat vár Dániában

Eddigi legnehezebb csoportmérkőzése előtt áll a Herz-FTC nőikézilabda-együttese, amely a Bajnokok Ligájában a norvég Nordstrand és a német Leipzig után a dán Viborggal is megmérkőzik. A B csoport rangadóján a két százszázalékos együttes a csoportelsőségért játszik, s egyik gárda sem várja kedvező előjelekkel a mérkőzést.

A Fradi szerdán szenvedett súlyos vereséget a bajnokság listavezetőjétől, a Dunaferrtől (32-20), s a zöldek fáradt, kilátástalan játéka láttán sokakban felvetődött a kérdés: mi lesz így Dániában? Németh András, a csapat trénere már a Lipcse elleni hazai összecsapást követően úgy fogalmazott, Dániában nem a Fradi lesz az esélyes, ám azt elismerte, a találkozó különös jelentőséggel bír, ezen a párharcon dőlhet el a csoportelsőség kérdése. "Mindenki tisztában van vele, hogy mélyen tudása alatt teljesített. Abban bízom, hogy most már csak dacból is jól fogunk szerepelni Viborgban. Elsősorban játsszunk jól, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő" - mondta a szakvezető, aki Brigováczon kívül minden játékosával számolhat.

Az eddigi mérleg
A két együttes eddig tíz alkalommal találkozott a Bajnokok Ligájában, a mérleg a hat sikert számláló dánok felé billen, a Fradi minössze négyszer tudott nyerni.

1995-96, csoportmeccs
FTC - Viborg 26-22
Viborg-FTC 24-25

1996-97, elődöntő
Viborg - FTC 27-24
FTC - Viborg 19-23
1999-2000, csoportmeccs
Viborg - FTC 27-21
FTC - Viborg 34-26
2000-01, elődöntő
Viborg - FTC 24-21
FTC - Viborg 21- 22

2001-02, csoportmeccs
Viborg - FTC 34-30
FTC - Viborg 29-23

A dánok az első fordulóban Lipcsében győztek 33-27-re, majd otthon legyőzték a norvég riválist 30-23-ra, így akár jó hangulatban is várhatnák az összecsapást. Ám a Nordstrand elleni összecsapásnak akadt egy áldozata is: Heidi Tjugum, a Viborg norvég válogatott kapusa (mellesleg a magyarok állandó mumusa) könyöksérülést szenvedett, s orvosi javaslatra kéthetes pihenőre kényszerült. Ennél rosszabbul járt a francia Leila Lejeune, aki buta balesetével tovább rontotta csapata esélyeit.

"Heidi a Nordstrand ellen szenvedett könyöksérülést, s a sebészek azt tanácsolták neki, pár hetet pihentesse a karját, hátha rendbe jön. Lejeune-t, aki végre felépült volna Achilles-ín sérüléséből, viszont nagyon buta baleset érte: elcsúszott a fürdőszobában, s ismét megsérült a lába - lehet, az egész szezont ki kell hagynia. Azt már meg sem említem, hogy a holland Natasja Burgersre sem számíthatok" - jegyezte meg kényszeredetten Ulrik Wilbek, a hazaiak mestere.

A találkozó vasárnap, 16.15-kor kezdődik Viborgban, a játékvezető a svájci Falcone, Rätz kettős lesz.

A B csoport állása: 

csapat meccs gy d v gólk. p
1. Viborg HK A/S 2 2 - - 63-50 4
2. Herz-FTC 2 2 - - 68-58 4
3. Nordstrand 2000, Oslo 2 - - 2 54-63 0
4. HC Leipzig 2 - - 2 54-68 0

A csoport másik mérkőzésén, szombaton a HC Leipzig a Nordstrandot fogadja (15.00).

KAPCSOLÓDÓ CIKK