Vágólapra másolva!
Michael Jordan az Illinois állambeli Long Grove-ban vesz részt egy golfversenyen. Az őt lépten-nyomon faggató újságíróknak kijelentette: "Adjanak nekem még egy kis időt, szeptember közepén megmondom, hogy újrakezdem-e a játékot NBA-szinten." Jordan jelenleg a Washington Wizards szakmai alelnöke, 38 éves, és három éve vonult vissza másodszor is - hatszoros bajnokként a Chicago Bulls csapatával.

Jordan a golfviadalon karcsúnak tűnt, mint aki remek fizikai formának örvend. Szája szögletében a megszokott szivarral, mosolyogva ütögette a golflabdát. A világ valaha élt legjobb kosárlabdázója a közelmúltban a Wizardsszal edzett, előzőleg azonban két bordája is elrepedt egy meccsen, és ez visszavetette felkészülését. Az NBA-csapatok edzőtáborai csak október közepén nyitnak ki, úgyhogy bőségesen van ideje Jordannek a döntésre.

"Nagyon várom már, hogy játszhassak, és remélhetőleg hamarosan eljutok arra a készültségi szintre, ahol már nyugodt lélekkel meghozhatom ezt a döntést - mármint, hogy pályára lépjek az NBA-ben. De szerintem nem árt egy kis izgalom, egy kis ködösítés" - mosolygott Jordan. "Meglehet, nem tudok már a büntetővonalról elrugaszkodva zsákolni, de 1995-ben sem tudtam, amikor pedig bajnokok lettünk." (A valóságban 1996-ban - a szerk.)

"A döntést én egyedül fogom meghozni, annak függvényében, hogy mennyire érzem magam késznek a visszatérésre" - mondta Jordan.

"Odafigyelek minden jelre - pillanatnyilag, nem is tagadom, még nem tartok ott a felkészülésben, hogy bátran vállalhatnám a játékot az NBA-ben."

Ch. Gáll András

(SZTÁR Sport)

Korábban az [origo]-ban:

Most sem tér vissza Michael Jordan

Ajánlat:

NBA