Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) doppingbizottsága lezárta a vizsgálatot Varga Zsolt ügyében. A döntést - melytől a válogatott játékos olimpiai részvétele függ - szerdán ismertetik. Péntektől a válogatott Spanyolországban folytatja a szereplést az Európai Nemzetek Ligájában.

- A múlt hét végén sikerült befejezni a vizsgálatot a magyar pólós ügyében - mondta Harm Beyer, a FINA doppingbizottságának elnöke. - A határozat is megszületett, ez azonban csak akkor emelkedik jogerőre, ha a testületnek még legalább két tagja azt jóváhagyja. Erre szerdán kerülhet sor, és ezután lesz publikus a döntésünk.

A Mladost Zagreb játékosa a május végi óbecsei Bajnokok Ligája döntő idején szedett nátha elleni gyógyszert, amiről a csapat orvosa is tudott. A kontroll tiltott szert talált Varga vizeletmintájában, ezért a FINA június 16-án felfüggesztette a játékjogát.

Az olimpiára készülő válogatott játékos két héttel később, 30-án visszakapta a játékengedélyét, amíg a FINA doppingbizottsága nem hozza meg döntését.

Péntektől a Bilbaohoz közeli Logronoban rendezik a Nemzetek Ligája A csoportjának harmadik tornáját. Kemény Dénes szövetségi kapitány hétfőn délután kijelölte az utazó 15 játékosát: Kósz, Kovács Z. (kapusok) Kásás, Benedek, Kiss G., Molnár, Varga I Zs., Biros, Fodor, Steinmetz, Vincze, Kiss Cs., Märcz, Székely, Vári.

A kapitány hangsúlyozta, hogy függetlenül a most itthonmaradó négy pólós személyétől (a két kapus: Szécsi és Pelle, valamint Madaras és Varga II Zs. nem tart társaival), változatlanul 19 tagú a kerete, s csak az augusztus 11-13. között sorra kerülő kassai torna után jelöli 13 olimpiai válogatottját.

A válogatott csütörtökön repül az észak-spanyolországi városba, ahol - bár hivatalos program még nem érkezett a szövetségbe - pénteken a horvát, szombaton a szlovák, vasárnap a spanyol válogatottal játszik. Két fordulót - a spliti és budapesti tornát - követően a magyar csapat áll a csoport élén.

(MTI)

Ajánló:

Vízilabda a hálón