Vágólapra másolva!

Norvégián át vezet az út a vb-re<br/>

Norvégiát kapta ellenfélnek Magyarország a 2001-es franciaországi férfikézilabda-világbajnokság selejtezőjében a vasárnapi zágrábi sorsoláson.

Hajdu János szövetségi kapitány csapata június 3-án vagy 4-én hazai környezetben játszik, a visszavágót egy héttel később idegenben rendezik. A párharc győztese jut ki a vb-re. Hajdu János elmondta, a célkitűzés változatlanul a vb-kvóta megszerzése, így mindenképpen túl kell lépni a riválison. - Kaphattunk volna könnyebb és nehezebb ellenfelet is. Igazából nem örülök a norvégoknak, mert ők végeztek az Eb-n a legelőkelőbb helyen azok közül, akiknek selejtezniük kell. Portugália, Ukrajna és Izland kedvezőbb lett volna. Várhatóan nagyon éles csatában dől el a továbbjutás sorsa.

Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára kifejtette: - Reális esély van a továbblépésre. Alapos és komoly felkészüléssel megoldható a feladat. Az utóbbi mérkőzéseken rendre megvertük a norvégokat, hátrány viszont, hogy a visszavágónak Norvégia ad otthont.

A francia szervezők a 2001. január 20. és február 4. között rendezendő világbajnokságon közel 200 ezer nézőre számítanak. A mérkőzéseknek kilenc helyszín ad otthont: Párizs, Dunkerque, Nantes, Toulouse, Montpellier, Marseille, Albertville, Besancon és Amnéville les-Thermes. A vb-n résztvevő 24 csapat fele európai lesz. Eddig a címvédő Svédország és a házigazda Franciaország mellett az Eb-ről Oroszország, Spanyolország, Szlovénia és Horvátország kvalifikálta magát.

A vb-selejtező párosításai:

MAGYARORSZÁG-NORVÉGIA
Svájc-Ukrajna
Jugoszlávia-Dánia
Lengyelország-Németország
Macedónia-Izland
Csehország-Portugália

(MTI)

Ajánló:

A Magyar Kézilabda Szövetség honlapja