Gyógyírt talált a szerelmi bánatra a magyar olimpikon

Pattantyús Ádám asztaliteniszező
Vágólapra másolva!
Pattantyús Ádám pingpongosként szerepelt az olimpián, az viszont kevésbé ismert, hogy évről évre megrendezi a Tánciskolák Éjszakáját.

A Rióban a második fordulóig jutó asztaliteniszező, Pattantyús Ádám már az októberi hazai Európa-bajnokságra készül. Addig azonban foglalkozik a másik szenvedélyével, a versenytánccal is. "A táncot nekem egy szerelmi csalódás hozta el. Felejteni akartam, és beiratkoztam egy tánctanfolyamra - emlékezett vissza. - Nagy táncos nem lett belőlem, de egy lakodalomban például négy különböző táncot bármikor letáncolok. Amikor tehetem, versenyekre is elmegyek, és szurkolok a magyar versenytáncosoknak."

Pattantyús számára nem nyúlt hosszúra az olimpia utáni pihenő, mert "most már az új szezonon van a fókusz. Gőzerővel készülök, mert októberben Magyarország pingpong-Eb-t rendez. Fantasztikus érzés lesz hazai közönség előtt asztalhoz állni."

Az ősz egyik legfontosabb hazai sporteseményét október 18-23-ig rendezik meg Budapesten, míg a Tánciskolák Éjszakáját szeptember 9-én bonyolítják le.