Az Oakland Raiders irányítója rögtön tudta, hogy eltört a lába

Derek Carr, Oakland Raiders, NFL
OAKLAND, CA - DECEMBER 24: Derek Carr #4 of the Oakland Raiders lays on the field after injuring his right leg during their NFL game against the Indianapolis Colts at Oakland Alameda Coliseum on December 24, 2016 in Oakland, California. Brian Bahr/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Derek Carr, az NFL-ben szereplő Oakland Raiders irányítója abban a pillanatban tudta, hogy eltört a lába, ahogy földet ért, és rögtön bele is kiabálta a csapatrádióba.

Miután az amerikaifociban az irányítók (quaterback, QB) sisakja be van mikrfonozva, hogy tartani tudják a kapcsolatot az edzői stábbal, nem meglepő, hogy Derek Carr súlyos sérülése után öt nappal már bárki meghallgathatja, hogy mi hangzott el az ominózus pillanatokban.

Nos, nem sok minden. A Raiders harmadik szezonját gyűrő irányítója, aki tizennégy keserves év után először tudta a rájátszásba vezetni a csapatot, amikor földre került az Indianapolis Colts elleni mérkőzésen, csak annyit kiabált, hogy "Eltört! Eltört!". Azaz rögtön tudta, hogy nagy a baj.

0:57-től a balszerencsés akció:

Azóta már tudjuk, hogy talán mégsem annyira súlyos az irányító sérülése. Carr már túl van a műtéten, ami a Twitterre kiírt üzenete szerint tökéltesen sikerült, ő pedig azon nyomban megkezdi a rehabilitációt.

Az ESPN szakértői szerint Carr-ra a legjobb esetben hat-nyolc hét kihagyás vár, és, ha a csapat bejut a február 5-i Super Bowlba (amit Houstonban rendeznek majd), akkor akár még pályára is léphet.

Addig azonban még hátra van az alapszakasz utolsó fordulója, ahol az AFC nyugati csoportjának első helye a tét.

Ha a Raiders győzni tud Denverben, vagy kikap ugyan, de a Kansas City Chiefs is veszít San Diegóban, úgy övék a kiemelés,

és a pihenő a playoff első körében. Ha nem jön össze, akkor viszont a wild card körben már pályára kell lépni, méghozzá a Houston Texans otthonában.

A következő mérkőzéseken az eddigi tartalék irányító, Matt McGloin mutathatja meg, hogy mennyi kurázsi szorult belé.