Élő:

Babos már majdnem a top tízben a világranglistán

TENNIS - WIMBLEDON 2016 - DAY 13 CHELEM COURT FINALE GRAND GRASS HERBE SLAM SPORT TENNIS WIMBLEDON
Timea Babos and Yaroslava Shvedova with the Ladies Doubles runners up trophy during the women's doubles final of the 2016 Wimbledon Championships on July 9, 2016 at the All England Lawn Tennis Club, Wimbledon, London - Photo Ben Queenborough / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
A wimbledoni döntőnek köszönhetően a magyar teniszező hét helyet javítatva a 11. pozícícióba jött fel a párosok rangsorában.

Babos Tímea a 11. helyen szerepel a női teniszezők legfrissebb páros világranglistáján. A jelenlegi legjobb magyar teniszező hét helyet javított a legutóbbi rangsorhoz képest, ami elsősorban annak köszönhető, hogy Wimbledonban a döntőig menetelt a rangsorban ötödik helyen álló partnerével, a kazah Jaroszlava Svedovával.

Babos Tímea és Jaroszlava Svedova a wimbledoni döntő után Forrás: DPPI media/Ben Queenborough

A ranglistát továbbra is az elnyűhetetlen svájci Martina Hingis és páros társa, az indiai Sania Mirza vezeti, akiket Babosék a wimbledoni torna negyeddöntőjében két sima szettben intéztek el 6:2, 6:4-re.

Egyesben is

Babos az egyéni rangsorban is javított két helyet, és a 45-ről a 43-ra lépett előre. Az első hely itt sem kérdéses, Serena Williams utcahossza vezet Angelique Kerber előtt.

A férfiak ranglistáján az élmezőny változatlan a legutóbb kiadott ranglistához képest, Novak Djokovic vezet Andy Murray és Roger Federer előtt. A legjobb magyar, Fucsovics Márton egy helyet javítva a 165. pozícióba lépett előre.