Élő:

Újabb cégek álltak Budapest nagy riválisa mellé

Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja és Kovács Ágnes, a 2024-es olimpia megrendezésére vonatkozó budapesti pályázat sportolói bizottságának elnöke leleplezi a 2024-es olimpiára és paralimpiára kandidáló Budapest pályázati emblémáját
Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja és Kovács Ágnes, a 2024-es olimpia megrendezésére vonatkozó budapesti pályázat sportolói bizottságának elnöke leleplezi a 2024-es olimpiára és paralimpiára kandidáló Budapest pályázati emblémáját a Gellért-hegyen rendezett ünnepélyes bemutatón
Vágólapra másolva!
Három új támogatóval kötött szerződést a 2024-es nyári olimpia rendezési jogáért Budapesttel is versenyben lévő Párizs, így a francia pályázatnak már 20 millió euró (6,3 milliárd forint) bevétele származik ebből a forrásból.

A párizsi pályázati bizottság kedden bejelentette, hogy a MAIF biztosítótársasággal, a Vivendi médiavállalattal, valamint az Orange telekommunikációs céggel is megállapodott, így a párizsi olimpiai kandidálás mellé már tíz nagyvállalat sorakozott fel.

Jól állnak a pénzgyűjtéssel

A franciák azt remélik, hogy "a következő hetekben és hónapokban" további megállapodásokról is beszámolhatnak majd, így a szponzorációs bevételek elérik majd a célként kitűzött 30 millió eurós (9,5 milliárd forint) nagyságrendet.

Ezzel a logóval megyünk Forrás: MTI/Illyés Tibor


A 2024-es olimpia megrendezéséért Budapest és Párizs mellett Róma és Los Angeles verseng. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2017 szeptemberében, Limában dönti el, hogy melyik város rendezheti a játékokat.