Vágólapra másolva!
Még öt napig családostul Tenerifén nyaralt Gömöri Zsolt, a parasportolók elnöke, miután hivatalosan véget ért az oda szervezett edzőtábor - állította szerdai cikkében a Borsonline. Az elnök az Origónak cáfolta ezt az állítást, és hazug tényállításokért, valamint becsületsértő, rágalmazó kijelentésekért pert indít a lap ellen.

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a múlt héten azzal került a címlapokra, hogy kapott hárommillió forintot a szervezettől a devizahitele végtörlesztésére. Az aktus jogszerűségét nem vitatta senki, ám több parasportoló is etikátlannak nevezte az eljárást, az MSZP és a Jobbik pedig lemondásra szólította fel Gömörit és az elnökséget.

Az elnök lemondás helyett visszafizette a Bizottságnak a még 2012-ben kapott támogatást, ám ezen a héten is megtalálta a sajtó. Idén márciusban két hétig Tenerifén edzőtáborozott több parasportoló, ám a Borsonline állítása szerint Gömöri a tábor utolsó napja, március 28-a után még öt napig családostul a spanyolországi helyszínen maradt.

"Vajon a családi nyaralást is az MPB bü­dzséjéből rendezték?" - jegyezte meg csípősen a lap.

Maga fizetett

"Az MPB elnöke egyedül neveli kislányát, aki vele utazott, az ő költségeit az MPB elnöke természetesen saját maga fizette" - válaszolta az Origónak közleményben a MPB sajtófőnöke, Bernau Péter.

A lap azt is írta, hogy "H. Attila", aki "Gömöri üzlettársa a Kanári-szigeteken" 6600 eurót, közel kétmillió forintot kapott az edzőtábor megszervezéséért.

"A Borsonline írása valótlan, hazug tényállításokat valamint becsületsértő, rágalmazó kijelentéseket tartalmazott - állt a Bizottság Origónak írt közleményében. - Az MPB elnöke a cikkben foglaltakkal kapcsolatban megteszi a szükséges jogi lépéseket."

Mindkét állítás hamis

A közlemény nem cáfolta tételesen, hogy H. Attila Gömöri üzlettársa lenne, ezért még egyszer telefonon is megkerestük a sajtófőnököt, aki tagadta az üzlettársi kapcsolatot. A kérdésre, hogy akkor ezért az állításért is bepereli-e Gömöri a lapot, elmondta: "Bár nem láttam a keresetet, vélhetően ezért is perel majd az elnök, ahogy a cikkben szereplő minden valótlan állításért is."

Szakmailag fontos volt

A meleg égövi edzőtábor a közlemény szerint "szakmailag nélkülözhetetlen" volt "a riói paralimpián illetve a kvalifikációs versenyeken való minél sikeresebb szerepléshez".

Ez történt a táborban

"Március 14-28 között öt sportág (atlétika, judo, kerékpár, úszás és ülőröplabda) összesen 32 sportolója és 9 edzője, valamint 3 fős egészségügyi személyzet és felváltva 1-1 fő csapatvezető vett részt az Adeje Tenerife Top Traning edzőközpontban - áll az Origónak elküldött közleményben, amely tételes felsorolást is tartalmaz: - A kéthetes edzőtábor összesen 23 395 485 forintba került (szállás és étkezés: 13 882 207, utazási és szállítási költségek /repülőjegyek, autóbérlés, sportolók szállítása/: 7 258 343, edzőközpont használata, szervezési és előkészítési munkák: 2 054 935 Ft, egyéb helyszíni költségek /gyógyszer, orvos, eszköz javítás/: 200 000 Ft). Az edzőtábor helyszíni szervezésével és előkészítésével kapcsolatos feladatokat az MPB megbízása alapján az edzőközpont közép-európai kapcsolataiért felelős személy végezte."