Vágólapra másolva!
Kiss Norbert, az OXXO Energy Truck Race Team pilótája nyerte a kamion Európa-bajnokság szezonnyitó, misanói hétvégéjének vasárnapi első futamát. Michelisz Norbert a WTCC-ben előbb kilencedik, majd negyedik lett Salzburgban.

Kiss Norbert a kamion Eb-s pályafutásának második elsőfutamos győzelmét aratta, az elsőt tavaly szerezte meg. Ennek azért nagy a jelentősége, mert a nyitóversenyeken magasabb pontszámokkal díjazzák az első hat helyen célba érő pilótákat.

A második versenyt a szabályok miatt - az első futam első nyolc helyezettje fordított sorrendben áll fel a rajtrácsra - Kiss a nyolcadik, Major a 10. pozícióból kezdte meg. Kiss később koccant Antonio Albacetével, mindketten megpördültek és visszaestek, Kiss végül a tizedik lett.

A kamion Eb húsz pilótát számláló mezőnyében az idén hat gyártó, az MAN, a Renault, a Scania, az Iveco, a Freightliner és a Mercedes-Benz képviselteti magát.

A WTCC már az ötödik versenyhétvégéjénél jár, Salzburgban Michelisz Norbert az első futamon kilencedik lett, míg Yvan Muller rajt-cél győzelmet aratott, Tom Coronel második, José María López harmadik lett.

A második futamon Michelisz negyedik lett, Jose Maria Lopez győzött, míg az első futamot megnyerő Yvan Muller kiesett.