Vágólapra másolva!
Michelisz Nobert egy második és egy nyolcadik helyezést ért el a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi versenyén.

A második helyről rajtoló Michelisz jól kapta el a rajtot az első futamon, úgy tűnt, el is tud menni Muller mögött, de az első kanyart végül a francia vette be elsőként. Muller magabiztosan őrizte az előnyét, de mögötte Michelisznek sem kellett nagyon hátrafelé nézegetnie, mert könnyen maga mögött tartotta Tarquinit.

A nagy harc hátrébb zajlott, a Coronel, Bennani páros előbb Chiltont, majd Huffot támadta, miközben Michelisz is kezdett közelebb kerülni Mullerhez, akinek két körrel a vége előtt fél másodpercre csökkent az előnye.

A háromszoros világbajnok Muller végül megnyerte a futamot, Michelisz pedig idei legjobb eredményét ért el azzal, hogy másodikként zárt. "Mindent beleadtam a rajtnál, örültem, hogy túléltük az első pár kanyart. Az autó jól működött, és büszke vagyok rá, hogy nyomást tudtam gyakorolni Mullerre. Leírhatatlan érzés ennyi magyar ember előtt versenyezni" - nyilatkozta a Dunának Michelisz.

A második futam - amelyet a Zengő Motorsport 28 éves pilótája a kilencedik helyről kezdett - egy nagy balesettel indult, az első körben a kettes és a hármas kanyar közötti rövid szakaszon az olasz Gabriele Tarquini Hondája keresztbe állt, majd a gumifalnak ütközött, ahonnan gyakorlatilag visszapattant a pályára úgy, hogy nekicsapódott az éppen ott haladó Michelisz autójának. Michelisz a csapatnak a rádión azt mondta, nem érezte stabilnak a Hondát azokban a körökben, amikor a safety car vezette a mezőnyt.

A hazai szurkolók kedvence a 11. helyről folytatta, amikor a safety car kiment, majd fokozatosan jött föl, a verseny utolsó köreiben Coronellel és Chiltonnal hatalmas harcot vívott, de végül egyiküket sem tudta megelőzni, így nyolcadik lett. A második futamot Huff nyerte Bennani és Macdowall előtt. Összetettben Muller vezet 160 pontjával, mögötte a balesetben megsérülő Tarquini a második 114-gyel, majd következik 68-cal, Michelisz 48 ponttal a tizedik.

Az 1. futam végeredménye:
1. Yvan Muller (francia, Chevrolet Cruze) 23:17.125 perc (12 kör)
2. MICHELISZ NORBERT (Honda Civic) 0.617 másodperc hátrány
3. Gabriele Tarquini (Honda Civic) 12.670 mp h.

A 2. futam végeredménye:
1. Robert Huff (brit, Seat Leon) 29:35.871 perc (14 kör)
2. Mehdi Bennani (marokkói, BMW E90 320 TC) 0.426 másodperc hátrány
3. Alex Macdowall (brit, Chevrolet Cruze) 4.043 mp h.
...8. MICHELISZ NORBERT (Honda Civic) 7.232 mp h.