Vágólapra másolva!

Telekom Labdarúgó Diákolimpia 2013

Megújul az iskolai foci. Az utánpótlás és az ifjúsági labdarúgás népszerűsítése érdekében a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Telekom közösen rendezi meg a Diákolimpiát - jelentették be a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziumban.

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőit 20 helyszínen, az ország 19 megyéjében, valamint Budapesten a tervek szerint 760 focicsapat 8500 résztvevőjével bonyolítják le. A támogatói szerződést Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke és Keszég Attila, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese írta alá.

Forrás: Kovács Anikó
Simicskó, Balogh, Keszég

A pénteki sajtótájékoztatón részt vett dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért és ifjúságért felelős államtitkára is. A Diákolimpia rendezvényein a csapatokat, szülőket a focin kívül színes programokkal szórakoztatják. A helyszíneken ott lesz - többek között - Harsányi Levente, Ganxsta Zoli és Nacsa Olivér, valamint Szász Kitti freestyle-világbajnok.

"A diáksport megújításában a Magyar Telekom támogatása rendkívül fontos tényező. Számunkra Magyarország vezető infokommunikációs szolgáltatójának labdarúgás iránti elkötelezettsége a szövetség sokéves tapasztalata mellett kellő biztosíték az eredménysorozat sikerére" - mondta Balogh Gábor.

Forrás: Kovács Anikó

Keszég Attila kiemelte, hogy a hazai futball népszerűsítése a cél a Telekomnál. "Támogatjuk a diákfocit, ezáltal felhívjuk a figyelmet a sport és a jövő generációk egészségre nevelésének fontosságára, és hozzájárulunk a futball lehetőségeinek fejlesztéséhez, új tehetségek kineveléséhez a hazai labdarúgás számára" - tette hozzá Keszég Attila.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.