Vágólapra másolva!
A Magyar Búvár Szakszövetség elnöke, Nyíri Iván szerint jó ütemben halad a vb-szervezés, Hódmezővásárhely önkormányzata pedig rengeteget segít a Csongrád megyei városban július 30-án kezdődő és augusztus 6-án záruló világbajnokság előkészületeiben.

"Kis szövetség a miénk, nem dúskálunk anyagiakban, ennek ellenére bátran ígérhetem, hogy feledhetetlen világbajnokságot rendezünk majd. Sikerült megállapodnunk a Malév Zrt.-vel, a cég lesz a vb hivatalos légi, míg a Tisza Volán Zrt. a szárazföldi szállítója" - mondta.

A nevezési határidő szerdán járt le, és az indulói lista tanúsága szerint nem lesz hiány klasszis versenyzőkben.

"Huszonnyolc ország 302 versenyzője adta le nevezését, közel 100 kísérő érkezik a válogatottakkal. Hódmezővásárhely szállodái megteltek, több nemzeti együttes Szegeden lakik majd. A sportági nagyhatalmak - Franciaország, Oroszország, Kína, Ukrajna, Olaszország és természetesen hazánk - népes csapattal vesznek részt a vb-n. A mieink kerete a hétvégi miskolci országos
bajnokság után lesz teljes" - fogalmazott Nyíri, hozzátéve, hogy akadnak olyan indulók - például Tajvan, Jordánia, Indonézia -, amelyek először vesznek részt ilyen világeseményen.

"Az utolsó pillanatban Líbia is bejelentkezett, az észak-afrikai állam egy versenyzőt indít. Az előzetes nevezések alapján bátran kijelenthető, hogy minden idők legnépesebb világbajnoksága lehet a vásárhelyi" - nyilatkozta a búvárszövetség elnöke.