Vágólapra másolva!
A vártnál sokkal simábban, 7-1-re nyert az angol Phil Taylor a PDC (Professional Darts Corporation) darts világbajnokság döntőjében a holland Raymond van Barneveld ellen. A világranglistát vezető Taylor ezzel tizennegyedszer lett világbajnok, tizenkettedik alkalommal nyert a PDC-nél, és kétszer a másik profi szervezetnél, a BDO-nál (British Darts Organization) is a trónra került.

A kocsmasportnak induló darts elég szépen kinőtte magát, a briteknél legalábbis óriási rajongótáborral rendelkezik, amit jól mutat, hogy a londoni Alexandra Palotában végig többezer ember kísérte, tombolta, bulizta végig a vébét.

A döntőben az első és a második kiemelt találkozott, és Taylornak volt oka a revánsra, 2007-ben ugyanis Van Barneveld a lehető legkiélezettebb meccsen 7-6-ra nyert a sportág királya ellen.

Nos, ezúttal szó sem volt kiélezett csatáról, a The Power becenevű Taylor simán hozta az első két szettet, és bár a lassan bemelegedő holland 2-1-re szépített, több játszmát már nem tudott fogni.

Pedig a negyedikben rengeteg lehetősége volt az egyenlítésre, sőt, az ötödikben nyerte az első két leget (egy szett megnyeréséhez három 501-ről induló leget kell behúzni), de Taylor fordított, és a végén már hengerelt.

A világranglista éllovasa által elért 109,76-os átlag minden idők legjobbja, amit egy vb-döntőben dobtak, így kétség sem férhet hozzá, hogy Phil Taylor megérdemelten ült vissza a trónra.

darts, PDC világbajnokság, döntő:
Taylor (angol., 1. kiemelt) - Van Barneveld (holland, 2.) 7-1