Vágólapra másolva!
Kanyó Dénes 200-on negyedik lett a tajvani Világjátékokon. A 400 méteres versenyben bronzérmet szerzett szegedi uszonyos úszó 200 méteren nyolc századdal maradt le a dobogóról. Kókai Dániel ugyanebben a számban az ötödik helyen zárt.

A nők 100 méteres viadalában Székely Lilla hatodik lett, a délelőtti selejtezőben országos csúcsot úszott, de ezt a délutáni fináléban már nem tudta megismételni. A Kókai Dániel, Kanyó Dénes, Kövy Bence, Joszt Ádám összeállítású 4x100-as férfi váltó a hatodik helyen végzett. Női 400 méteren Wirtz Melinda nyolcadik lett, így a magyar csapat Kanyó Dénes révén egy bronzéremmel és összesen hét országos csúccsal zárta a Világjátékokat.

"Nagyon szép eredményeket értek el a versenyzők, melyek közül kiemelkedett Kanyó Dénes harmadik helyezése" - értékelte az uszonyos úszók összteljesítményét Ludvigh Zoltán szövetségi kapitány.

"Külön öröm, hogy valamennyi versenyző megjavította egyéni legjobbját, melynek hozadéka volt a hét országos csúcs. Versenyzőink nincsenek hozzászokva a négyévente sorra kerülő nagy megmérettetéshez, de igyekeztünk megragadni a lehetőséget arra, hogy eredményeinkkel sportágunk hazai elismertségén javítsunk. Rutinos Világjátékok-résztvevő vagyok, és nagyon örültem, hogy a magyar csapat tényleg csapatként funkcionált. Együtt örültünk a strandkézisek sikerének, majd másnap ők jöttek szurkolni nekünk. Nemcsak nálunk, hanem több más sportágnál is ezt tapasztalhattam."

Ezúttal kevésnek bizonyult a magyar aerobikos gyakorlata a fináléra. Roik Zsolt harmadiknak mutathatta be produkcióját a Cultural Centerben rendezett selejtezőben, a szombati versenynapon érdekelt magyar női csoport óriási ovációja közepette. Sajnos a bírók nem értékelték magasra a gyakorlatot: a döntős reményekkel Tajvanra érkező Roik Zsolt a hetedik helyen végzett 19.750-es pontszámmal, így nem jutott be az esti hatos döntőbe.

A versenytáncosok a Kaohsiung Arenát foglalták el, a korábban a ritmikus gimnasztikának otthont adó sportlétesítményben egyszerre rendezték meg a standardtáncok versenyét, és az akrobatikus rock'n'rollosok selejtezőjét. Mindkét fronton volt magyar érdekeltség: László Csaba és Mikes Anna a kilencedik helyre táncolta be magát az öt standardtáncban, a rokisoknál Horváth Márk és Szabó Kata egyenes ágon, Horváth Miklós és Kis Katalin pedig a reményfutamban harcolta ki a holnapi 12-es mezőnyben való részvételt. Utóbbi párosnak egy sérüléssel is meg kellett birkóznia, de Kis Katalin izomhúzódását Venczel József gyúró villámgyorsan orvosolni tudta.