Vágólapra másolva!
Akárcsak tavaly, idén is óriási érdeklődés övezte a Szigeti Sportvarázst, a főváros legnagyobb szabadidős sportrendezvényén péntektől vasárnap hozzávetőleg negyvenezren vették birtokba a Margitszigetet. Az érdeklődők több mint kétszáz ingyenes program közül válogathattak, és találkozhattak a Peking Szurkolói Klub olimpiai bajnokaival is.

A Szigeti Sportvarázs kínálatából az élsport sem maradt ki, a Palatinus strandon rendezték meg ugyanis a Nestea strandröplabda országos bajnokság első fordulóját. A férfiaknál harminckét páros közül az ifj. Nagy Péter, Koch Róbert és a Honti Richárd, Bocskó Máté összetételű duók jutottak be a döntőbe, amit végül a tapasztaltabb Kochék nyertek 2-0-ra. A nőknél tizennyolc egység próbált szerencsét, és itt is bejött a papírforma. Az első helyért vívott meccsen a Dambendzet Nathalie, Józsa Zsuzsanna kettős ugyancsak 2-0-ra nyert Nagy Krisztina és Pethő Anita ellen. De az ezüstérmesek sem voltak elégedetlenek:

"Ez a második hely most nagyon jó eredmény számunkra, mert idén még nem sokat edzettünk együtt. A teremben meglehetősen hosszúra nyúlt a szezon a Savária-kupával, a strandröplabda idénye pedig igazából csak most kezdődött" - szögezte le a francia USSP Albi csapatában szereplő Pethő Anita.

Korábban Dambendzet Nathalie is szerepelt itt, az elmúlt szezont viszont már a holland Platina Longa együttesénél töltötte: "A következő bajnokságot már új csapatban kezdem, ám azt még nem tudom, hogy hol. Csak az biztos, hogy továbbra is külföldön játszom. De addig is itt a strandröplabda! Már most a bajnokság első fordulójában szenzációs volt a hangulat, nagyon jó ötlet, hogy ez a verseny a Szigeti Sportvarázs része lett, és más sportágak képviselőivel is találkozhattunk. Szóval, remekül éreztem magam, mindössze egy apróság zavart: amikor zuhanyozni akartam, csak hideg víz jött, és ez olyan hideg volt, hogy elmondhatatlan!" - mondta nevetve a Dambendzet Nathalie.

A Szigeti Sportvarázsra kilátogatók a Margitszigeten nyolc helyszínen teljesíthették a Pekingi Próbát, ehhez huszonegy meghatározott sportág közül legalább négyben kellett részt venni, és így pecsétet gyűjteni. S azok között, akik hét sportágban mérették meg magukat, a nap végén kisorsolták a Pegazus Tours által felajánlott fődíjat, egy 1,6 millió forintot érő kétszemélyes pekingi utat belépőkkel a jövő évi olimpiára. A feltételt több mint ötezren teljesítették, és a nyertes Fekete Zsuzsanna lett.

A Peking Szurkolói Klub olimpiai bajnokai sem lazsálhattak, két csapatra oszolva kapura lövésben, élő csocsóban és tollaslabdázásban mérkőztek meg egymással. Kapura lövésben a Rózsa Nobert vezette gárda bizonyult jobbnak, élő csocsóban viszont Pulaiék - a vendég Kállai Ildikó gólerősségének köszönhetően - lemosták ellenfelüket, az első meccset 5-0, a másodikat 3-2-re nyerték.

Forrás: [origo]

Zárásként a tollaslabdázás döntetlen lett. A teljesség igénye nélkül érdekesebb eredményként említhetjük, hogy Martinek János 15-9-re verte Csollány Szilvesztert, Pulai Imre ugyancsak 15-9-re Novák Ferencet, Rózsa Norbert és Ránkyné Németh Angéla pedig két szettet játszva nem bírt egymással; de az is lehet, hogy olimpiai bajnok úszónk a nemek harcában sportszerűen döntetlenre játszott. A házigazda Fővárosi Önkormányzat képviseletében jelen levő olimpiai ezüstérmes úszónő, Szabó Tünde számításai szerint így a két csapat is döntetlenre végzett - azaz mindenki nyert.