Vágólapra másolva!
Péntektől vasárnapig Birmingham ad otthont az idei fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságnak, amelyen hét magyar versenyző vesz részt. A téli szezon legfontosabb viadalán a nevezések alapján 45 ország 315 férfi és 272 női sportolója indul.

A kontinensviadalon szinte a teljes európai élmezőny ott lesz, igaz ez még akkor is, ha a svédek két sztárja, a magasugró Kajsa Bergqvist és a hármasugró Christian Olsson nem utazik el Angliába, csakúgy, mint az orosz világcsúcstartó rúdugró Jelena Iszinbajeva, illetve honfitársa, Tatyjana Lebegyeva (hármas, távol).

Indul ugyanakkor többek között a skandináv ország másik két kiemelkedő atlétája, a többpróbázó Carolina Klüft és a magasugró Stefan Holm, valamint a belgák kétszeres szabadtéri Eb-győztes sprintere, Kim Gevaert.

A női 60 m nemcsak a belga vágtázó miatt lesz érdekes, mivel eltiltása után ezen a versenyen tér vissza a nemzetközi mezőnybe az athéni olimpián doppingbotrányba keveredett görög Ekaterini Tanu. Ebben a számban szintén láthatják majd a nézők a jamaicai születésű, szlovén színekben versenyző, 46 éves Merlene Otteyt.

A magyar csapatnak nem lehetnek érmes reményei, ugyanakkor Molnár Krisztinának (rúd) és Bene Barnabásnak (1500 m) esélye lehet a döntőbe jutásra.

A magyar csapat:
férfiak: Németh Gergely (60 m), Szebeny Miklós (60 m), Takács Dávid (800 m), Bene Barnabás (1500 m), Kiss Dániel (60 m gát)
nők: Vári Edit (60 m gát), Molnár Krisztina (rúd)