Vágólapra másolva!
A Philadelphia megszerezte sorban nyolcadik győzelmét is, ezzel 20 év után megismételve a csapat legjobb idénykezdését. A Phoenix győzelmi szériája immár hétmeccses, míg az Atlanta rövid fellángolása után ismét kikapott, akárcsak a Golden State, ez sorban hetedszer.

Fotó: Reuters

Weatherspoon duplája kimaradt,
és Lynch meg a Sixers nyolcas
sikersorozatnak örülhetett

A liga másik oldalán is akad egy nagy promenád: a Phoenix Suns szintén a franchise legjobbját ismétli, midőn a Dallas Mavericks elleni 99-78-as sikerrel már a hetedik győzelmét hozza sorozatban, a szezonnyitón esett csorbát köszörülve (7-1). Szerda este Shawn Marion volt a király Phoenixben: 19 pontja és öt blokkja mellett karrierrekordot döntött a lepattanók (19) és a labdaszerzések (4) terén. Rajta kívül még négyen dobtak tíz fölött a hazaiak közül, a Mavericks legjobbja pedig egy korábbi phoenixi, Steve Nash volt 19 ponttal. A Phoenix sikerének kulcsa embertelen védekezésükben van: a legutóbbi négy mérkőzésükön az ellenfelek átlagban 80 pontig és 39%-os mezőnystatisztikáig jutottak.

Fotó: Reuters

Sprewell ilyet még sosem csinált,
a Knicks viszont tavaly is kikapott
Los Angelesben a Clipperstől

Minneapolisban Kevin Garnett 24 pontot és 10 lepattanót, Anthony Peeler pedig 22 pontot jegyzett, amint a Minnesota Timberwolves 17 pontos előnyét csak majdnem teljesen elszórakozva 92-90-re nyert a Golden State Warriors ellen, amely a szezonnyitón, a Suns ellen aratott győzelme óta megállás nélkül kikap, hetes buktaszériát produkálva. A 9/11-es mezőnymunkával villogó Peeler triplája a jobb sarokból 89-72-es hazai előnyt jelentett, amikor az óra 3:48-at mutatott. Ekkor azonban, mintegy varázsütésre, bénázni kezdett a Wolves, öt labdavesztés és négy kihagyott dobás szegélyezte tántorgását. A Warriors 16-0-s rohama azonban csak majdnem volt elég, hiába dobott Larry Hughes 22, Mookie Blaylock 19 és Chris Mullin 16 pontot.

Bostonban Paul Pierce 14 pontot dobott a negyedik negyedben (összesen húszat), és a Celtics legyűrte a Washington Wizards együttesét, 116-109-es győzelmükkel négymeccses vesztes széria végére téve pontot. Bryant Stith 29 pontot, Antoine Walker pedig 26-ot, 13 lepattanót és öt asszisztot jegyzett a Celtics javára.

Fotó: Reuters

Isiah Thomas így vezényelte volt
csapata ellen a Pacerst

A Milwaukee Bucks 84-74-re nyert az Atlanta Hawks ellen. Glenn Robinson 21 ponttal, öt lepattanóval és négy assziszttal, Allen 17 ponttal, Sam Cassell pedig 15 ponttal és hat assziszttal zárt a Bucksban, amely a szemtanúk szerint szépen lesüllyedt a Hawks szintjére. Jimmy Jackson 15 pontja volt a legtöbb a vendégeknél, akik 1-8-as győzelem-vereség mutatóval szerénykednek.

East Rutherford közönsége szájtátva nézte, ahogy a góllista éllovasa megalázza a liga legjobb védelmét: Stephon Marbury 31 pontot, valamint 9-9 lepattanót és gólpasszt jegyzett, és a New Jersey Nets 93-91-re verte a Miami Heatet. Marbury, akinek a pontátlaga ezzel 29,3-ra módosult, 10/17-es mezőny- és 8/10-es büntetőstatisztikával érte el pontjait, de ha a végén nem dob egy ziccert, amivel megmaradt a Nets előnye a végjátékra, semmit sem ér az egész.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.