Vágólapra másolva!
Reggie Miller eltiltását letöltve 25 pontot szórva vezette a Philadelphia ellen győzelemre az Indianát, amely 4-2-vel jutott a Keleti konferencia döntőjébe. A másik ágon még nincs döntés, mivel NBA playoff-történeti fordítást vitt véghez a New York: 18 pontos hátrányból nyert 72-70-re, hogy hetedik meccsre kényszerítse a Miamit.

Fotó: Reuters

Mark Jackson (jobbra) köszöni meg
Millernek, hogy újra köztük volt

A harmadik negyedben Miller 9 pontjával a Pacers ismét átvette az irányítást: 29-16-ra nyerve a szakaszt és végül 106-90-re nyertek, két év alatt másodszor búcsúztatva a Philadelphiát a főcsoport elődöntőjében.

Fotó: Reuters

Ilyen körülmények között nehéz
jól játszani - Iversont (fehérben)
szinte agyonnyomják az ellenek

Millernek időközben számos segítőtársa akadt a First Union Center nekiindult közönségének elhallgattatásában. Jalen Rose (aki 3-0-nál formalitásnak merte titulálni a párharc hátralévő részét...) 21, Rik Smits (eddigi legjobb teljesítményét nyújtva a playoffban) 18 pontot szerzett kilenc lepattanóval megspékelve, Mark Jackson 12 pontja mellé pedig 11 gólpassz járult.

Fotó: Reuters

Spike Lee (jobbra), a Knicks-
vezérdrukker filmrendező
Charlie Wardot öleli

A Knicks 28%-os mezőnystatisztikája (11/40) oda vezetett, hogy a félidőben 45-30-at mutatott az eredményjelző, de aztán a Heat is beszállt a hogyan-dobjunk-lehetőleg-minél-kevesebb pontot versenybe, mintha a két csapat szövetkezett volna, hogy beállítják a legpontszegényebb playoff-mérkőzés (idén egyszer már "megjavított") rekordját: a vendégek második félidei 25 pontja csak kettővel több, mint minden idők legrosszabbja, amit 1998-ban hozott össze a Utah Jazz Chicagóban.

A végjátékra még így is vendégvezetéssel érkeztek a csapatok: az újonc Anthony Carter két tempójával a Miami 70-66-ra vezetett 2:21-gyel a vége előtt. Patrick Ewing zsákolt egyet, Chris Childs behintett két büntetőt, Allen Houston pedig úgyszintén (mondjuk ezt a faltot Dan Majerle ellen, 17 másodperccel a vége előtt nem mindenhol fújták volna be), és mivel Carter triplakísérlete kimaradt, Miamiben találkozik a két csapat vasárnap, a lehető legtovább húzva a párharcot, ugyanúgy, mint az ezt megelőző három évben. A Heat utoljára 1997-ben jutott tovább a Knicks ellen.

"Azt mondtuk egymásnak: ez lesz a legfantasztikusabb fordítás, amit valah átéltünk" - mondta Latrell Sprewell, visszaemlékezve, mi történt az öltözőjükben a nagyszünetben. "És ezúttal nem csak duma volt, meg is csináltuk."

Fotó: Reuters

A Heat teljesen leblokkolt a
második félidőben

A vendégeknél Alonzo Mourning 22 pontot és 10 lepattanót, Carter pedig 15 pontot regisztrált. "Nyerünk Miamiben" - ígérte Carter, és a New York-i Houston úgy reagált: "Nem valami jó móka, idegenbe menni hetedik meccsre, de ez legalább izgalmas, és az felpörgeti az embert."

Keleti főcsoport, elődöntők:
Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 90-106
First Union Center, 20 969 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): McKie 19, McKie, T. Hill 9-9, McKie 4, illetve R. Miller 25, D. Davis 11, M. Jackson 11
Továbbjutott: a Pacers 4-2-vel.

New York Knicks - Miami Heat 72-70
Madison Square Garden, 19 763 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Houston 21, Ewing 18, Ward 4, illetve Mourning 22, Mourning, Majerle 10-10, Majerle 7
Az állás: 3-3

[mécs]

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Korábban:

Az Indiana legjobb játékosa, az egymeccses eltiltását töltő Reggie Miller nélkül kikapott otthon a Philadelphiától a Keleti főcsoport elődöntőjében. A párharcban már 3-0-ra vezetett a Pacers, ám az elmúlt három napban a Sixers feljött 3-2-re.