Vágólapra másolva!

Dávid Kornél próbaidőn Clevelandben<br/>

Dávid Kornél, a Chicago Bullsnál szabadlistára tett magyar kosaras úgynevezett tíznapos szerződést kötött a Cleveland Cavaliersszel.

Fotó: Reuters

Dávid 15 perc alatt 6 pontot és 3 lepattanót
szerzett a Cavs ellen decemberben

A Cavaliers, amely a Bullshoz hasonlóan az Atlanti-csoportban szerepel, a bajnokságban 12 győzelme mellett 19 vereséget szenvedett, pillanatnyilag nem áll rájátszást jelentő helyen. A csapat legnagyobb sztárja Shawn Kemp: ő a legponterősebb az együttesben 19,5 pontos átlagával.

A Clevelandben hely van Dávidnak, hiszen jelenleg minössze 11 aktív játékosa van a klubnak, miután szabadlistára tették a center A. J. Bramlettet és a csatár Mark Hendricksont, valamint Trajan Langdon a sérültlistát "erősíti". Mindkét menesztett játékos jóval gyengébb Dávidnál, Hendrickson négy meccsen összesen 27, míg Bramlett nyolc találkozón átlagban 7,6 percet játszott.

Dávid reménybeli új klubja a Bullsszal még háromszor játszik ebben az idényben, december 8-án hazai pályán nyertek ellene 107-93-ra.

Ajánló:

A játékos aktája

Korábban:

A Sprite nem bontja fel Dávid Kornéllal az 1999 júniusában kötött szerződését annak ellenére, hogy a játékost szabadlistára tette a Chicago Bulls.