Társoldalunk:

Csordogál a „lockout", mint egy jó kis Clippers-Raptors vergődés, de ezúttal nem azért szenvedünk, mert nézzük, hanem azért, mert nem.Grant Hillék füvet nyírnak, hogy szerepelhessenek.„Itt most olyan munkaügyi vitáról van szó, amely senkit nem fog nyomorba dönteni, sőt az alkalmazottak nem fogják munkanélküli-segélyért perelni a munkaadójukat, viszont a szolgáltatás élvezői más cikkek - futball, jéghoki vagy akár pankráció - után néznek" - írja Bob Keisser, a CBS SportsLine vezető munkatársa az amerikai kábeltévé-kosárlabda összefüggést elemző cikkében.

Ted Turner médiabirodalmának két kábeldarabja, a TNT és a TBS már 30-at elvesztett abból a nyolcvan meccsből, aminek a közvetítését az alapszakaszból lekötötte. Turner egy négyszezonos, 890 millió dolláros szerződés első évében elég csalódott lehet, tekintve, hogy az első évet már előre kifizette.

Hatalmas filmarchívumuk gyöngyszemeivel töltik ki az NBA-meccsek által üresen hagyott helyeket, de nem számlázhatják ugyanazt az összeget sem a nézőknek, sem a hirdetőknek egy John Wayne-filmért, mint egy - mondjuk - Chicago-Houston derbiért. Turner egyelőre vár, nem perel, de a következő év már olcsóbb lesz neki. Persze meg is fizeti az árát a nézők elfordulásával.

Az NBC még rosszabb helyzetben van, szintén egy négyéves, de 1,75 milliárdos kontraktus első évében járva. A karácsonyi „doublehader" a legnagyobb veszteség, de - hasonlóan a TNT-hez - ők sem kérhetik vissza a már kifizetett első évi részletet, ráadásul feláldozták gyakorlatilag az összes többi amerikai sportág alapszakaszának a közvetítését az NBA csoportmeccsek túlnyomó többségének a broadcast-jogaiért. Az NBC Sports gyakorlatilag „hangyaháborút" közvetít, hiszen a nagy népszerűségre számot tartó sportesemények közül csak a rájátszásokat közvetítheti, valamint a nyári golfversenyeket és Wimbledont. Jelen pillanatban szinte nem is működik a sportosztály.

„Hamarosan jöhet NBA helyett a Bosszúvágy" - enged meg egy viccet Keisser.