Virágültetés a vizes vb jegyében

Virágokkal formálják meg a 17. FINA Világbajnokság logóját
Vágólapra másolva!
Egy nap híján két hónap múlva kezdetét veszi a magyar sporttörténelem legnagyobb kaliberű rendezvénye, a 17. FINA vizes világbajnokság. A jeles eseményt nem mindennapi visszaszámlálás indította: a kecskeméti Damjanich általános iskolából érkező gyerekek formázták meg a vb logóját a margitszigeti Centenáriumi emlékmű virágágyásában.
Vágólapra másolva!

A Család Nemzetközi Napja alkalmából színes programsorozatot szervezett hátrányos helyzetű kecskeméti gyerekek számára a Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft., az Őrangyalok Ligája, a MAHART Zrt. és a Főkert Nonprofit Zrt. közreműködésével.

A Damjanich általános iskolából érkező gyerekek formálták meg a világbajnokság logóját. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az egész napos program nyitányaként a családok hajókiránduláson szemügyre vehették a Szent Gellért tér és a Margitsziget között a főváros legszebb Duna-parti látványosságait, és

bővebben megismerkedhettek a vizes világbajnokság Batthyányi téri helyszínével.

A Margitszigetre való lehorgonyozás után, a kéthónapos visszaszámlálást közös virágültetéssel koronázták meg a gyerekek, akik

a Centenáriumi emlékművet körülvevő zöld területen virágokkal formázták meg a 17. FINA Világbajnokság logóját.

Szántó Éva, a világbajnokságot szervező Kft. ügyvezetője elmondta, ez a virágültetés emlékeztet arra, hogy egyre közelebb vagyunk minden idők legnagyobb magyar sporteseményéhez. Kevesebb, mint két hónap múlva több ezren fognak itt szurkolni a sportolóinknak.

Az Őrangyalok Ligáját korábban a Megasztár című énekes műsorból ismert Nagy Adri képviselte, aki elmondta, hogy a kecskeméti Damjanich általános iskolából 24 gyermek és 9 felnőtt érkezett a hajókirándulásra és a virágültetésre.

Nagy Adri (jobbra) az Őrangyalok Ligáját képviseli. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezek nem csak pillanatnyi örömöt nyújtanak a gyerekeknek, hanem a jövőben is sokat adat nekik."

A Margitszigeten csatlakozott a virágültetőkhöz vizes vb egyik nagy reménysége, Kormos Villő műugró és a Masters Vb-n szintén induló édesanyja.

Kormos Villő műugró és a Masters Vb-n szintén induló édesanyja, Kormos-Tóth Lívia. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Édesanyám kitalálta, hogy szeretné kipróbálni ezt a sportágat, amit én eleinte nagyon elleneztem, hiszen ez veszélyes sport. Nem hittem, hogy ezt felnőtt fejjel el lehet kezdeni. Ennek ellenére már több éve edzenek, nagyon komolyan veszik.

– mondta Kormos Villő. Hozzáfűzte, a családjukban az édesanyja az izgulós, szinte sosem meri nézni lánya versenyeit. „Dolgoztam már az Európa-bajnokságon is mellette, de akkor háttérmunkát végeztem, és

Utólag szoktam visszanézni. – vette át a szót Kormos-Tóth Lívia.

Kormos Villő műugró a Centenáriumi emlékmű virágültetésén. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kormos Villő elmondta, hogy a vizes világbajnokság előtt már ráfordult a célegyenesre, ami a felkészülést illeti, de még nagyon sok munka vár rá.

Végezetül Bíró Borbála, a Főkert zöldfelület-fejlesztési osztályvezetője ismertette a Centenáriumi Emlékmű átültetésének tervét. „A fővárosi önkormányzat megbízásából végzünk lassan egy éve komoly munkákat a Margitszigeten. Ennek kapcsán alakítottunk ki új virágágyakat és zöldfelületeket is.

Virágokkal formálják meg a 17. FINA Világbajnokság logóját Fotó: Csudai Sándor - Origo

– mondta Bíró Borbála. „Ezen a helyen régóta van virágágy, de nem szoktuk minden évben átépíteni. Szeretnénk ezt a formát még évekig megtartani. Évente kétszer ültetünk itt virágokat: ősszel árvácskát, tavasszal pedig nyári virágokat. Most több mint 7500 virágot hoztunk, amit most közösen ültetünk be a gyerekekkel." – tette hozzá a Főkert zöldfelület-fejlesztési osztályvezetője.

A sajtótájékoztató után a kecskeméti Damjanich általános iskolából érkezett gyerekek megkapták az ültető kanalakat, a kesztyűket, majd a kertészekkel, Kormos Villővel és Nagy Adrival közösen elkezdték a virágültetést a napsütéses hétfő délelőttön.