Az angol B-csapat is simán verte Costa Ricát, hármat rúgtak a portugálok

Horizontal
A hangulatra nem lehetett pasnasz
Vágólapra másolva!
Gőzerővel készülnek a csapatok a világbajnokságra, az angolok a szintén világbajnoki résztvevő Costa Rica ellen nyertek, a portugálok Algériát verték Lisszabonban.
Vágólapra másolva!

Gareth Southgate nem kevesebb, mint tíz helyen változtatott a Nigéria elleni győztes kezdőjén. Mindössze a védő, John Stones maradt a csapatban. Leedsben a Butland, Alexander-Arnold, Stones, Maguire, Jones, Rose, Henderson, Delph, Loftus-Cheek, Rashford, Vardy tizenegy kapott bizalmat, a túloldalon pedig a Navas, Oviedo, Gamboa, Gonzalez, Waston, Calvo, Borges, Guzman, Venegas, Urena, Campbell összeállítású csapat kezdett.

A hangulatra nem lehetett pasnasz Forrás: AFP/Paul Ellis

Az angoloknál debütált a Liverpool Bajnokok Ligája-döntős jobbhátvédje, Trent Alexander-Arnold, de Jack Butland kapus, Danny Rose, Jordan Henderson, Marcus Rashford vagy éppen Jamie Vardy is bizonyíthatott a kapitánynak.

Az angolok 2002 óta először játszottak újra az Elland Roadon és jól is kezdtek. A 9. percben Phil Jones fejelt a kapufára egy szöglet után, majd a 13. percben a szintén manchesteri Marcus Rashford góljával vezett Anglia.

A United csatára remek lövéssel mattolta a Real Madrid kapusát, a Costa Rica-i csapatkapitányt, Keylor Navast.

A folytatásban is az angolok maradtak fölényben, Jamie Vardynak volt egy nagy helyzete még az első félidőben, majd a másodikban Harry Maguire fejesét a gólvonalról vágták ki.

A meccs a 76. percben dőlt el végleg, amikor a csereként beállt Dele Alli beadását fejelte be a cserecsatár Danny Welbeck.

A vb-n az angolok a G jelű csoportban a belga,a panamai és a tunéziai, a Costa Rica-iak az E csoportban a brazil,a svájci és a szerb, míg a portugálok a B kvartettben a spanyol, a marokkói és az iráni csapattal találkoznak.

A portugálok Lisszabonban, 3-0-ra verték Algériát, Cristiano Ronaldo 74 percet töltött a pályán, adott egy gólpasszt.

A 21 éves PSG-játékos, kölcsönben a Valenciában szereplő Goncalo Guedes duplázott, Bruno Fernandes egy gólt szerzett.

Eredmények:
Anglia-Costa Rica 2-0 (1-0)
Portugália-Algéria 3-0 (2-0)