Komoly eltiltást kapott a szerb kapitány

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága 14 ezer svájci frankos büntetést szabott ki Radomir Antic szerb szövetségi kapitányra, aki emellett négy tétmérkőzésen nem ülhet majd a válogatott kispadján. Antic az ausztrálok elleni mérkőzés után veszett össze az uruguayi Jorge Larrionda játékvezetővel.
Vágólapra másolva!

"Nagyon meglepődtünk a súlyos büntetésen, annál is inkább, mert a szerb labdarúgók és a szakvezetők sportszerűen viselkedtek a vb-selejtezőkön és a világbajnokságon is. Ezzel a büntetéssel nemcsak Anticot, hanem a teljes szerb labdarúgást sújtották, mivel nemsokára kezdődnek a selejtező mérkőzések a 2012-es Európa-bajnokságra" - áll a szerb szövetség közleményében.

Antic az ausztrálok elleni mérkőzésen keveredett szóváltásba az uruguayi Jorge Larrionda játékvezetővel, akinek azt rótta fel, hogy a találkozó utolsó percben nem ítélt büntetőt Szerbia javára Cahill kezezéséért. A mérkőzést Ausztrália 2-1-re nyerte, az esetleges egyenlítéssel Szerbia jutott volna a nyolcaddöntőbe.

A Szerb Labdarúgó Szövetség már jelezte, fellebbez a döntés ellen, az eltiltás miatt ugyanis Antic nem ülhetne a kispadra a Feröer-szigetek, a Szlovénia, az Észtország és az Olaszország elleni Eb-selejtezőkön.