140 ezerrel több jegy a focivébére

Vágólapra másolva!
Az előre tervezett 2 930 000 helyett 3 070 000 jegyet kínáltak eladásra a június 9-én kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokságra - jelentette be sajtótájékoztatóján Horst R. Schmidt, a szervezőbizottság alelnöke.
Vágólapra másolva!

"Ez úgy lehetséges, hogy a hatalmas érdeklődésre való tekintettel átcsoportosítottuk a belépőket, minimálisra csökkentettük a tiszteletjegyek számát, és a korábban biztonsági tartalékként visszatartott jegyek is piacra kerültek" - mondta Schmidt. "Ezenkívül, ahol lehetett, tovább bővítettük a stadionok befogadóképességét. Ez lehetővé tette, hogy a vb-n résztvevő válogatottak szövetségei között a FIFA által előirányzott 468 ezer helyett 592 ezer jegyet tudtunk szétosztani."

Az alelnök elmondta még: a német futballcsalád tagjai - első- és másodosztályú klubok, világbajnoki meccseket rendező városok, tartományi szövetségek, szurkolói szervezetek - összesen 278 ezer belépőt kaptak.

A szervezőbizottság kimutatásai szerint Németországból 14 millió jegyet igényeltek, és 30 milliónál több belépőt is el lehetett volna adni.

"Természetesen sokan vannak, akik nagyon szeretnének, de nem tudnak bejutni egyetlen mérkőzésre sem. Ez egy olyan probléma, amit sajnos nem tudunk megoldani."

Szerdán került sor a jegyeladás harmadik szakaszára, és ezúttal is sorsolással döntöttek a belépőt igénylők között: 300 ezer jegy talált gazdára, ez ötvenezerrel több a korábban tervezettnél.