Az angolok kiitták Gelsenkirchent

Vágólapra másolva!
A szombati zárszámadás szerint csaknem üresre itták Gelsenkirchent a Portugália elleni világbajnoki negyeddöntőre érkezett angol futballszurkolók.
Vágólapra másolva!

A városba mintegy 70 ezer szigetországi drukker utazott, akik alaposan rászolgáltak nagyivó hírnevükre. "Idő előtt be kellett zárnunk, mert az angolok gyorsabban vitték a sört, mint ahogy mi hozni tudtuk. Ötszáz ládán adtam túl" - mondta egy boldog üzletvezető.

A Brauhaus Hibernia nevű söntésben már reggel 9 órakor 400 szomjas - nagyrészt Beckham-mezben feszítő - vendég üldögélt, akik a pincében üzemelő saját serfőzde ellenére végül a teljes készletet felélték. A Restaurant Internationalban nyitáskor fejenként 8 liter (!) sörrel számolt a tulajdonos, de az sem lett elég.

"Amíg folyik a sör, addig jól érzem magam. A németek nagyon vendégszeretők" - dicsérte meg a házigazdák felkészültségét egy angol teherautósofőr, aki a jegy nélküli többséggel itta végig a napot.

A szigetországiak aztán később bánatukban kereshettek újabb lelőhelyeket, hiszen csapatuk a gólnélküli rendes játékidő és hosszabbítás után végül 11-esekkel alulmaradt a portugálokkal szemben.