Tovább lehet adni a focivébé jegyeit

Vágólapra másolva!
Mégis tovább lehet adni a június 9-én kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokságra megvásárolt jegyeket - erről döntött a torna szervezőbizottsága.
Vágólapra másolva!

Korábban a jegyüzérek kiszűrése érdekében a testület úgy határozott, hogy a drukkerek névre szóló belépőt kapnak és ezeket másra átruházni nem lehet.

A nagy nemzetközi felháborodás hatására - és, mert a németországi fogyasztóvédők jelezték, az Európai Unió állásfoglalását kérik, ha nem változtatnak ezen a szabályozáson - a szervezőbizottság úgy döntött, hogy március 27-től lehetőséget biztosít a szurkolóknak arra, hogy elcseréljék vagy továbbadják jegyeiket.

Ugyanakkor továbbra is érvényben marad az a szabály, hogy minden jegy névre szól, ezért minden csere iránti igényt jelezni kell a szervezőbizottság felé és indoklás is szükséges. Elfogadható indok a betegség, családi tragédia, természeti katasztrófa, ha valaki nem kap beutazó vízumot Németországba, vagy hazájában úgy alakul a politikai helyzet, hogy az nem teszi lehetővé az utazást.

Családon belül indoklás nélkül, 10 euró kezelési költségért át lehet íratni a jegyet másnak a nevére. A kérelmeket legkésőbb 48 órával az adott mérkőzés előtt, melyre a belépő érvényes, el kell juttatni a szervezőbizottsághoz.