A brazilok a döntőben vághatnak vissza az 1-7-ért

olimpia rio foci john obi mikel sven bender lars bender
John Obi Mikel (C) of Nigeria controls the ball next to Lars Bender (L) and Sven Bender of Germany during their Rio 2016 Olympic Games men’s semifinal football match at the Arena Corinthians Stadium in Sao Paulo, Brazil on August 17, 2016. / AFP PHOTO / Miguel SCHINCARIOL
Vágólapra másolva!
A brazilok után a másik ágról a németek jutottak be az olimpiai focitorna döntőjébe. Nigériát ejtették ki az elődöntőben.
Vágólapra másolva!

A házigazda Brazília után Németország válogatottja jutott be az olimpia férfi labdarúgótornájának szombati döntőjébe. A két ország felnőtt válogatottja két éve, a brazíliai világbajnokság elődöntőjében is találkozott, akkor 7-1-re nyert Németország.

A német válogatott simán, 2-0-val ütötte ki az oimpiákon többnyire jól szereplő, nyolc éve döntős nigériai csapatot.

A németeknek ez a tizedik olimpiai szereplésük,

és első alkalommal szerepelhetnek a döntőben.

Akadnak ismert játékosok a legjobb csapatokban az olimpián. Középen a nigériai John Obi Mikel, a két Bender, Lars (balra) és Sven között Forrás: AFP/Miguel Schincariol


A braziloknak három ezüstjük van az olimpiákról, a legutóbbit épp négy éve, Londonban szerezték, Mexikótól kaptak ki az utolsó meccsen 2-1-re. A tornán az első két meccs szenvedése (0-0 Dél-Afrika, majd Irak ellen) óta megállíthatatlanok, Dániát 4-0-ra, Kolumbiát 2-0-ra győzték le, az elődöntőben pedig Hondurast valósággal elsöpörték (6-0).

Férfiak, elődöntő:
Németország-Nigéria 2-0 (1-0)
Brazília-Honduras 6-0 (3-0)