Aggódnak a németek is

Rio de Janeiro performs simulated exercise against terrorism TERRORISM Rio de Janeiro Rio 2016 Brazil security train station Deodoro Olympic Station military riffle Supervia SOLDIER TERRORIST
Rio de Janeiro, Brazil, 16 July 2016: To increase security during the Rio 2016 Olympic Games, the military conducted a major exercise with simulated terrorist attack. The simulation was done in one of the train stations that will be used in the Olympics, the Deodoro Station. During the simulation, two men armed with rifles fired dozens of times and took hostages in the car. The security simulation managed to avert the terrorist threat with the use of large security apparatus, which had including helicopters and military specialized in chemical and biological weapons. (Photo by Luiz Souza/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A német sportolók tartanak a lehetséges terrortámadásoktól a riói olimpián és aggódnak a feszült biztonsági helyzet miatt.
Vágólapra másolva!

"Lassan kezd aggódni az ember. A támadások egyre gyakoribbak. Először Nizza, aztán a török helyzet, ez egyre betegebb – fogalmazott az augusztus 5. és 21. között sorra kerülő játékok előtt a golfozó Martin Kaymer. – Az olimpia alatt a lehető legkevesebb időt töltöm majd ott, ahol sok ember van, biztosan nem utazom majd taxival Rio belvárosába és inkább az olimpiai faluban töltöm az időmet" – tette hozzá.

Martin Kaymer azon kevés golfozó egyike, aki még nem mondta le az olimpiai részvételt, de már ő is aggódik Forrás: AFP/Ben Stansall

A tornász Marcel Nguyen azt mondta: Rio "forró terep".

"Terrorakciókkal vagy azok nélkül elég sok ott egyébként is a bűnözés" - véli a 28 éves sportoló, aki azonban bízik a szervezőkben.

"Az olimpiákon mindig magas a biztonsági szint. Mindent el fognak követni azért, hogy ne történjen semmi incidens" - mondta Nguyen.