Boldogság és keserűség közt lebeg Karakas

Vágólapra másolva!
Fantasztikusnak tartja a sérülten elért ötödik helyet a bronzmeccsét elbukó Karakas Hedvig. Az 57 kilós cselgáncsosban ugyanakkor rossz szájízt hagyott, hogy éppen akkor esett ki, mikor már megcsinálta a nehezét.
Vágólapra másolva!

Karakas a legjobb 16 között legyőzte a brazil Rafaela Silvát, ahol a fájós combjával küszködve kikapott a román Corina Caprioriutól. A mindössze 22 éves, vb-bronzérmes magyar dzsúdós vigaszágra került, ahol előbb legyőzte Irina Zabludinát, majd a bronzmeccsen kikapott Automne Paviától.

Illés Sándor, Karakas edzője elárulta, mi okozott némi keserűséget a tanítványának: "Ha mindent végignézünk, elégedett vagyok az ötödik hellyel. Elég nehéz sorsolása volt Hedvignek, mert a brazil nagyon kemény ellenfél volt, ám mikor túljutott rajta, megjött az étvágya. Ezért lett kicsit rossz a szájíze, mert a nyolc között bírói döntéssel kikapott a romántól."

Forrás: AFP/Johannes Eisele
Kattintson a Karakas-galériáért!

A mester a dzsúdós sérüléséről is beszélt: "Karakasnak combizomhúzódása volt, ezt figyelembe véve nagyon szép eredményt ért el. A bronzmeccs taktikája az volt, hogy ki kell húzni az alapidőt, majd a túlórában csinálni egy aranypontot. Mindkét intés jogos volt, amit Hedvig kapott, ezért akkor már váltani kellett a taktikán, de a francia agresszív volt és már nem sikerült fogást találni rajta."

Karakas első olimpiáján így is pontszerzőként zárt, a magyar dzsúdósok eddigi londoni mérlege emellett egy ezüst- (Ungvári Miklós) és egy bronzérem (Csernoviczki Éva).

Karakast természetesen zavarta a sérülése, de nem akarta erre fogni a vereségeit: "Nagy lelki pluszt jelentett, hogy már volt előtte két magyar cselgáncsérem, ami levette a terhet a vállamról és adott egy jókora lökést. A sérülésemet próbáltam kikapcsolni, de a szünetekben fájt a lábam, ami zavaró tényező volt, bár távol álljon tőlem erre fogni a vereséget. Az ötödik hely fantasztikus eredmény."

Kedden a 81 kg-os Csoknyai László lép tatamira.