Aranyak helyett bronzesőt várnak a politikusok az olimpiától

Vágólapra másolva!
A korábban megkérdezett edzők, sportolók, zenészek és humoristák is átlagban legalább öt magyar aranyérmet jósoltak a londoni olimpiára, a tippelésre kért országgyűlési képviselők viszont pesszimistábban ítélik meg az aranyesélyeket, ugyanakkor senki sem számít annyi bronzéremre, mint ők.
Vágólapra másolva!

Bár Szijjártó Péter nem vár különösebb előrelépést Pekinghez képest, több titkos favoritban is bízik a londoni olimpián. "Reménykedem benne, hogy egynél több érmünk lesz a csapatsportokban. Ehhez akár a kézisek is hozzájárulhatnak egy bravúrral, a női pólosokat pedig majdnem ugyanolyan esélyesnek tartom az aranyra, mint a férfiakat" - mondta a miniszterelnök nemzetközi kapcsolataiért felelős államtitkár.

"Sokan szidták a férfi kajaknégyesünket, emiatt nagy elégtétel, egyben óriási siker lenne tőlük egy bravúrgyőzelem." A négy elsőséget váró Fidesz-politikus Cseh Lászlót, Vajda Attilát, Pars Krisztiánt és Berki Krisztiánt is képesnek tartja a győzelemre, de legalább éremszerzésére, sőt, még az atlétikai-Eb-n 400-n ezüstérmes Deák Nagy Marcellt is hozhat meglepetést szerinte.

Mivel a parlamenti ülések júliusban befejeződnek, a magyar politikusok többsége épp szabadságon lesz az olimpia idején. "Szerencsésen jött ki a lépés, a magyar események mellett a kosárlabdát és a focit is tudom majd követni. Előbbi az ilyenkor összeálló amerikai csapat miatt érdekes számomra, utóbbit pedig azért szeretem, mert a fiatal focisták közt még nincs meg az előre kiszámítható profizmus."

Szijjártó Péter tippje: 4 arany, 4 ezüst, 6 bronz.

Forrás: [origo]

Juhász Ferenc az olimpia alatt szintén szabadságon lesz, így előre bevállalta az egész programot. "Két biztos nézője máris van az olimpiának, a fiammal együtt az égadta világon mindent nézni fogunk." Az MSZP politikusa a magyar esélyeket ugyanakkor nem látja túl rózsásan. "Akár az is benne van, hogy minden idők legrosszabb szereplését hozzuk, az utóbbi időben a magyar sportra nem jutott elég forrás." A legjobb esetben három aranyérmet jósoló Juhász úszásban és vízilabdában vár elsőséget, a konfliktusok miatt a kajak-kenusok sikerében nem biztos. "Kajak-kenuban a válogató körüli feszültség rosszul is elsülhet, bár az is benne van, hogy egészséges dacot vált ki a sportolókban, és javítja a teljesítményüket" - jegyezte meg az egykori honvédelmi miniszter.

Juhász Ferenc tippje: 3 arany, 5 ezüst, 6 bronz.

Forrás: [origo]

A politikusok között legoptimistábban tippelő, jobbikos Volner János általában nem ér rá olimpiát nézni, és mint mondta, most is dolgozni fog a játékok idején. "Sok időm nem lesz rá, de azért a pólósok meccseit és a küzdősportokat próbálom követni, utóbbit érintettségem miatt, hiszen 13 éven át thai-bokszoztam, azután pedig a ketrecharcot is űztem egy darabig." Volner elsősorban az úszóktól vár jó eredményeket, közülük leginkább Gyurta Dánielben bízik. Kajak-kenuban is több érmet remél, emellett atlétikában, tornában és sportlövészetben is számít magyar elsőségre, a vízilabdások címvédésére 50 százalékot ad.

Volner János tippje: 6 arany, 6 ezüst, 6 bronz.

A négy aranyéremet jósoló, LMP-s Vágó Gábor a férfi pólósoktól, Berki Krisztiántól, Pars Krisztiántól és a kajak-kenusoktól vár aranyérmet, utóbbi sportágban egy vagy két elsőséget tart valószínűnek a női számokban. "Az úszóknál is több éremesélyesünk lesz, de ott megjósolhatatlanok a részletek, akár aranyérmünk is lehet." A férfi kézisektől tisztes helytállást vár, női cselgáncsban viszont elképzelhetőnek tart egy magyar meglepetést. Az olimpiát csak hellyel-közel tudja majd figyelni, a magyarok mellett a kosármeccseket akarja nézni.

Vágó Gábor tippje: 4 arany, 6 ezüst, 6 bronz.

Forrás: [origo]

Eddig szavaztak: Gerendás György, Merész András, Mocsai Lajos, Rátgéber László, Pálvölgyi Miklós, Kiss László, Kovács Tamás, Vécsy Viktor, Kóbor János, Lukács László, Nagy Feró, Korda György, Cseh László, Pars Krisztián, Kiss Gergely, Drávucz Rita, Badár Sándor, Galla Miklós, Farkasházy Tivadar, Kiss Ádám, Szijjártó Péter, Juhász Ferenc, Vágó Gábor, Volner János.