Egypontos improvizáció, liftterápia

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Napi kvízkérdésem: mi történt a kézis lányokkal az öltözőben? Tóth Tímea azt mondja, bent ragadtak. Pedig mindent tudtak a brazilokról, hogy erősségük a nyitott védekezés, hogy a kapusuk néha bedeszkázza a körülötte fellelhető levegős részeket, mint ahogy azt is, hogy Amorinra figyelni kell, mert borsként szórja a gólokat. Mégis meglepődtek. Vagy a "hogyan hatástalanítsuk a brazilokat" című tanulmányt is az öltözőben felejtették.

A találkozó során mindössze egyszer viszont improvizáltak a lányok: az utolsó gólnál. Mindenki Görbicztől várta a csodát, még Hajdú János is erre számított, mert szerinte neki van a legbiztosabb keze, ehelyett Tomori vállalta magára a lövést és hozta az egy pontot. Ha ez megy nekünk, akkor tegyük ezt, improvizáljunk. Viszont gyorsan felejtsük el ezt a meccset.

***

Tegnap Boczkó Gábor negyedik helye után az emberben még pezsegtek az indulatok, hiszen nem elég, hogy bosszankodott a párbajtőröző vereségén, még azt is végig kellett néznie, ahogy a versenyző könnyes szemmel, dühében lekaszabol egy táblát a pást melletti kijáratnál, erre beszáll a liftbe és megmerevedik.

Lágy, fülnek kellemes, agynak pihentető zene árad szét a kabinban. Mesélik, hogy némelyik hotelben az előtérben madárcsicsergés, a fürdőben a tenger hullámzása hallható. Reggelente magam is hallok csicsergést a médiafaluban lévő apartmanunkban, de az a nagyon bájos takarítóktól jön, akik egy napot ki nem hagynának. Mindennap porszívóznak, ágyneműt és törülközőt cserélnek. Ilyen a hotelekben sincs. Szóval, a liftes terápia először meglepett, de aztán elnevettem magam és azt mondtam: megyek még egy kört.